ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Απειλεί να καταψηφίσει ο Πολύδωρας τον φόρο ακινήτων!

Απειλεί να καταψηφίσει ο Πολύδωρας τον φόρο ακινήτων!

Την αντίθεσή του στον Ενιαίο Φόρο Ιδιοκτησίας Ακινήτων, εξέφρασε σε ομιλία του στην Ολομέλεια της Βουλής, ο βουλευτής της ΝΔ, Βύρων Πολύδωρας, χαρακτηρίζοντας το νόμο «δήμευση» και τα λογιστικά που τον στηρίζουν «εξακολουθητικά ψευδεπίγραφα».

Ο κ. Πολύδωρας δήλωσε «ευρωσκεπτικιστής», υπενθύμισε παλαιότερες δηλώσεις του πως «τα χωράφια των Ελλήνων δεν είναι φορολογητέα ύλη» - και σε έντονο ύφος υπογράμμισε πως «το κρινόμενο ζήτημα δεν ήταν να αντικατασταθεί το χαράτσι από τον φόρο ιδιοκτησίας, αλλά ένα ελαφρύτερο και δικαιότερο σύστημα, που δεν θα ξεκινούσε απ' το χαράτσι ως βάσιν εκτιμήσεως. Πότε συμφωνήθηκε ότι είναι δεδομένο πως ξεκινάμε με αυτό το κεκτημένο και τώρα προχωρούμε αλλιώς; Ακόμα και το πώς θα εισπραχθεί ο φόρος, αν θα είναι από τον έφορο ή τη ΔΕΗ, είναι δευτερεύον, όπως και η ονομασία του. Το πρωτεύον είναι το βαρύ και δυσβάστακτο φορολογικό κτύπημα στον ελληνικό λαό και Έλληνα ιδιοκτήτη που πνέει τα λοίσθια» σημείωσε ο κος Πολύδωρας.

«Είναι δήμευση. Τον αγριεύεις τον ιδιοκτήτη του βράχου. Τον βράχο τον έσκαψε με τα νύχια του. Δεν έχει συμβόλαιο - αλλά υπογραφή αίματος» ανέφερε χαρακτηριστικά ο βουλευτής της ΝΔ.

98A263C9EF0A709226800DF45C329DA61

Αμφισβητώντας την επιχειρηματολογία του κόμματός του, ότι αντίστοιχοι φόροι υπάρχουν σε όλες τις ανεπτυγμένες χώρες, ο κος Πολύδωρας χαρακτήρισε τον ΕΝΦΙΑ «φόρο χωρών τελουσών υπό κατοχήν» - και υποστήριξε πως τα δημοσιονομικά ισοδύναμα μπορούν να βρεθούν από τη φορολογία των off shore εταιρειών. Με βάση τις μέχρι στιγμής βεβαιώσεις φόρων σε υπεράκτιες εταιρείες, ο κ. Πολύδωρας υπολόγισε πως «στο σύνολο των 6.500 εταιρειών βγαίνουν δυνητικά 8 δισ.».
«Γιατί δεν εκτιμάται αυτό; Γιατί δεν συνυπολογίζεται η λίστα Λαγκάρντ; Οι καντάδες στη Σιγκαπούρη, οι εξαγωγείς εμβασμάτων; Τι είδους οικονομική πολιτική είναι αυτή που μου ζητάτε να ψηφίσω - βρήκαμε υποζύγιο που λέγεται λαός και τον πατάμε στο λαιμό; Και η ιστορία μου; Ο πολιτισμός μου; Οι αγώνες μου για τη μεσαία τάξη;» αναρωτήθηκε ο κος Πολύδωρας.

Ο βουλευτής της ΝΔ κατά την τοποθέτησή του ανέφερε μεταξύ άλλων: «Δεν μπορώ να το δεχθώ συνειδησιακά, εθνικά ιστορικά. Λαμβάνω δεκάδες αντιρρήσεις από τους συμπολίτες μου». Μάλιστα συμπλήρωσε ότι «η κατάσταση της ανάγκης αντιστρέφεται και την επικαλούμαι και λέω ότι δεν θα σας πληρώσω κύριοι της Τρόικας γιατί θα μου πεθάνει το παιδί και ο λαός!».

Από αυτό το σημείο και μετά τα πάντα είναι ανοιχτά με την στάση που θα τηρήσει ο Βύρων Πολύδωρας κατά τη διάρκεια της ψηφοφορίας, προκαλώντας μεγάλη αναστάτωση στο εσωτερικό της ΝΔ. Αν και αρκετοί βουλευτές της συμπολίτευσης από το πρωί εκφράζουν έντονα τις αντιρρήσεις τους, ο Βύρων Πολύδωρας είναι ουσιαστικά ο πρώτος που κηρύσσει την ...«επανάσταση».

Διαβάστε επίσης:

Κορυφώθηκε η αντιπαράθεση Χατζηδάκη με την αντιπολίτευση

Αποκλίνουσες θέσεις κυβέρνησης-αντιπολίτευσης για τους πλειστηριασμούς

Ψηφίστηκε στις επιτροπές, το νομοσχέδιο για τους πλειστηριασμούς

Θα «περάσει» το άρθρο για τα πρόστιμα;

Παρέμεινε η διάταξη για τα πρόστιμα «φωτιά»

Διεκόπη η συζήτηση για τους πλειστηριασμούς στη Βουλή (vid)

Επιχείρηση «μασάζ» στους βουλευτές ενόψει πλειστηριασμών

Ένα μήνα προθεσμία σε οφειλέτες για να γλιτώσουν τους πλειστηριασμούς

«Ο κύβος ερρίφθη»-Στη Βουλή το νομοσχέδιο για τους πλειστηριασμούς

Αυτά είναι τα κριτήρια προστασίας της πρώτης κατοικίας

«Κλείδωσε»: Ποιοι προστατεύονται από τους πλειστηριασμούς

Η «ώρα της αλήθειας» για τους πλειστηριασμούς

Πλειστηριασμοί: Ακόμη ένα στημένο σκηνικό εκβιασμού