ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εκλογική ετοιμότητα στη Συγγρού!

Εκλογική ετοιμότητα στη Συγγρού!
«Οι εκλογές είναι ένα χαρτί στο συρτάρι του πρωθυπουργού που κανείς...

«Οι εκλογές είναι ένα χαρτί στο συρτάρι του πρωθυπουργού που κανείς πρέπει να το περιμένει ανά πάσα στιγμή και να είναι έτοιμος» λένε επιτελικά στελέχη της «Συγγρού» και επιχειρούν πια συντονισμένα να πείσουν πως η ΝΔ αποτελεί όχι μόνο τη διάδοχη κατάσταση αλλά και τη δύναμη που θα βγάλει τη χώρα από την κρίση.

Με δράσεις ανά την Ελλάδα, συγκεκριμένες πρωτοβουλίες, δημιουργία πόλωσης στο εσωτερικό αλλά και με την ενίσχυση της Ευρωπαϊκής της παρουσίας, η αξιωματική αντιπολίτευση επιθυμεί πια να ρευστοποιήσει το επόμενο διάστημα , την έντονη κινητικότητά της, μεγαλώνοντας τις δυνάμεις της, που τα δημοσκοπικά ευρήματα δείχνουν ακόμη περιορισμένες.

Σε αυτά τα πλαίσια ο Αντώνης Σαμαράς, μετά από την τετραήμερη παραμονή του στις Βρυξέλλες και τη σειρά επαφών που είχε και τις οποίες το επικοινωνιακό του επιτελείο αξιολόγησε ως «ιδιαιτέρως επιτυχημένες και χρήσιμες για τα συμφέροντα της Ελλάδος», αναμένεται πια να ξεκινήσει την εξόρμησή του ανά την Ελλάδα. Η Ανατολική Μακεδονία και η Θράκη, η Πάτρα και η Κρήτη θα αποτελέσουν τους επόμενους σταθμούς του, ενώ και οι στενοί του συνεργάτες θα προχωρήσουν σε ατομικές περιοδείες προκειμένου να ενημερωθούν για τα προβλήματα αλλά και να ενημερώσουν τους πολίτες για το πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας. Ήδη ο Γιάννης Μιχελάκης, έχει πραγματοποιήσει σύντομη επίσκεψη στην Κρήτη ενώ θα ακολουθήσουν και άλλοι προορισμοί.

Πέραν της επαφής με τους ψηφοφόρους, η «Συγγρού» επιθυμεί να εκπέμψει το μήνυμα της διαρκούς επαγρύπνησης και του αποτελεσματικού αντιπολιτευτικού έργου. Εξ’ού και η κατάθεση πρότασης για τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής, για τη διερεύνηση της υπόθεσης των υποβρυχίων, που ανακοίνωσε χθες η ΝΔ με στόχο να κρατήσει ψηλά στη δημοσιότητα μια υπόθεση που προκαλεί το αίσθημα δικαίου των πολιτών. Τις επόμενες ημέρες μάλιστα θα επιχειρήσει εκ νέου να πείσει για το ολοκληρωμένο πρόγραμμα που, όπως ισχυρίζεται, διαθέτει με το λεγόμενο Ζάππειο 2 και το επικαιροποιημένο σχέδιο εξόδου από την Οικονομική κρίση που θα παρουσιάσει ο Αντώνης Σαμαράς.

Ταυτόχρονα, με τις δηλώσεις των στελεχών της επιχειρεί να πολώσει το κλίμα και να συσπειρώσει τους ψηφοφόρους της, τονίζοντας τη μοναχική πορεία Σαμαρά προς της εξουσία και την «αυτοδυναμία του ίδιου και του κόμματός». Σε αυτά τα πλαίσια, οι βουλευτές της ΝΔ, επισημαίνουν τη μεγάλη διαφορά της αξιωματικής αντιπολίτευσης από τα κόμματα που στήριξαν το μνημόνιο, διατηρώντας εμμέσως τη ρητορική περί «εξαπτέρυγων» της κυβέρνησης για το ΛΑΟΣ και τη ΔΗ.ΣΥ.