ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παπαμιμίκος: Να εξελίξουμε το επίδομα ανεργίας σε επίδομα απασχόλησης

Παπαμιμίκος: Να εξελίξουμε το επίδομα ανεργίας σε επίδομα απασχόλησης

Σε μία αιχμηρή τοποθέτηση προχώρησε χθες ο Γραμματέας της ΝΔ σχετικά με το επίδομα ανεργίας αλλά και τις απολύσεις στο δημόσιο.

Ο Γραμματέας της ΝΔ σε συνέντευξη που παραχώρησε, αναφέρθηκε δίχως περιστροφές στο μεγάλο ζήτημα της ανεργίας αλλά και σε μία διαφορετική κουλτούρα πάνω στην οποία θα πρέπει να αντιμετωπιστεί.

«Είναι σημαντικό ότι έχουν ήδη ξεκινήσει να τρέχουν προγράμματα επιδότησης της απασχόλησης, προκειμένου οι νέοι άνθρωποι να μην πηγαίνουν απλά στα ΑΤΜ να λαμβάνουν το βοήθημα και να κάθονται σπίτι τους. Θεωρώ, πως ήρθε η ώρα να σκεφτούμε το επίδομα ανεργίας να γίνει επίδομα απασχόλησης. Μόνο έτσι θα κρατηθούν οι άνθρωποι στην αγορά εργασίας και θα συνεχίσουν να αποκτούν νέες δεξιότητες».

Αναφερόμενος στο μεγάλο ζήτημα των απολύσεων στο Δημόσιο, ο Παπαμιμίκος μίλησε είπε πως επρόκειτο μέχρι σήμερα για ταμπού. Πιο συγκεκριμένα, είπε όπως είπε: «ήταν ταμπού». «Τόσο ισχυρό, που κρατούσε στις θέσεις τους ακόμη και κατηγορούμενους για σοβαρά αδικήματα. Αυτά, όμως, τελειώνουν. Και παρά τις αντιδράσεις μπαίνουμε σ’ ένα καθεστώς συνεχούς αξιολόγησης τόσο των δομών, όσο και του ανθρώπινου δυναμικού του Δημοσίου. Όποιος έχει τα προσόντα, όποιος κάνει τη δουλειά του δεν έχει να φοβηθεί τίποτε. Όχι όμως να επιβραβεύουμε επίορκους και αργόμισθους. Αυτό δεν γίνεται. Είναι πρόκληση σε μια κοινωνία που δεν αντέχει άλλο».