ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κωνσταντοπούλου:Με εντολή Σαμαρά δεν ελέγχεται η λίστα Λαγκάρντ!

Κωνσταντοπούλου:Με εντολή Σαμαρά δεν ελέγχεται η λίστα Λαγκάρντ!

Σε δήλωση προχώρησε η βουλευτής Α΄ Αθηνών και τομεάρχης Δικαιοσύνης του ΣΥΡΙΖΑ, Ζωή Κωνσταντοπούλου, για τη σημερινή εξέταση από την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής του επικεφαλής του ΣΔΟΕ κ. Στασινόπουλου.

«Προφανώς ο κ. Σαμαράς πιστεύει ότι «λεφτά υπάρχουν» και γι' αυτό η εντολή του προς τον επικεφαλής του ΣΔΟΕ κ. Στασινόπουλο, προσωπική επιλογή του Πρωθυπουργού για τη θέση αυτή, είναι να μην ελέγξει τους καταθέτες της λίστας Λαγκάρντ. Μόνο έτσι εξηγείται το γεγονός ότι την ίδια στιγμή που ο κ. Σαμαράς κομπορρημονεί στην Ευρώπη περί πρωτογενούς πλεονάσματος, ο επικεφαλής του ΣΔΟΕ, που από τις 4/10/2012 δεσμεύεται από κατεπείγουσα παραγγελία των Οικονομικών Εισαγγελέων για έλεγχο του συνόλου της λίστας Λαγκάρντ, ομολογεί ότι, από τις 2.062 καρτέλες της λίστας, που περιέχουν πολλαπλάσιους δικαιούχους και συνδεδεμένα πρόσωπα και εταιρίες, το ΣΔΟΕ έχει ολοκληρώσει τον έλεγχο μόλις 6 προσώπων, συμπεριλαμβανομένων των 4 συγγενών Παπακωνσταντίνου.

Και αυτό, ενώ εδώ και 15,5 μήνες έχει παραλάβει τη λίστα από τον ίδιο τον Πρωθυπουργό, στον οποίο την απέστειλε ως «προσωπικό-εμπιστευτικό» στοιχείο ο κ. Βενιζέλος, αφού την κράτησε στην τσέπη του επί ακόμη 15 μήνες, ενώ προηγουμένως την παρέλαβε από τον κ. Διώτη, ο οποίος την είχε παραλάβει από τον κ. Παπακωνσταντίνου, οι οποίοι επίσης έθαψαν τη λίστα επί μήνες.

maxresdefault

Ο κ. Σαμαράς στη σημερινή του ομιλία ως Προεδρεύοντος της Ε.Ε. απέκρυψε ότι η Ελλάδα είναι η μόνη χώρα που εξακολουθεί να μην έχει εισπράξει ούτε ένα ευρώ από τη λίστα Λαγκάρντ, αλλά αντίθετα χαρίζει φόρους, Τράπεζες, Δημόσιες Επιχειρήσεις, δημόσιες συχνότητες και κυβερνητικές θέσεις σε πρόσωπα που θα έπρεπε να ελέγχονται φορολογικά για τις καταθέσεις ή το ρόλο τους σε σχέση με τη λίστα Λαγκάρντ.

Πάντως, στο «success story» των φορολογικών επιδρομών στους αδυνάτους και του κλεισίματος του ματιού στου «ημετέρους» εργολάβους, καναλάρχες, τραπεζίτες και κομματικούς επιτετραμμένους, ο κ. Σαμαράς μπορεί να προσθέσει ότι πέτυχε να εγγραφεί σε περίοπτη θέση στη λίστα των πολιτικών που εξασφαλίζουν ασυλία, ατιμωρησία και προστασία από κάθε είδους λογοδοσία σε εκείνους που έβλαψαν το δημόσιο συμφέρον και καραδολίευσαν την φορολογική αξίωση της πολιτείας.

Επαξίως, λοιπόν, συγκατοικεί με τον κ. Βενιζέλο σε αυτή τη συγκυβέρνηση του αίσχους. Ωστόσο, η επιζήμια για το δημόσιο συμφέρον διακυβέρνησή του αποτελεί τρανή απόδειξη ότι υπάρχουν αυτουργοί της δημιουργίας και της διόγκωσης του δημοσίου χρέους, το οποίο δεν μπορεί να μετακυλίεται στις πλάτες της κοινωνίας και των νεότερων γενεών. Αυτοί που αντιμετωπίζουν το Δημόσιο ως τσιφλίκι τους, να αναλάβουν να πληρώσουν και τα σπασμένα της ζημιογόνου συμπεριφοράς τους από θέσεις εξουσίας και ευθύνης».

Διαβάστε επίσης:

Στα 22 δισ. το ύποπτο χρήμα που βγήκε από τη χώρα το 2008-2011

Από τα δισ. του «πάρτι» των εξοπλισμών επιστράφηκαν 17,3 εκατ. ευρώ

Ο Νεράντζης έκλεισε το μικρόφωνο της Κωνσταντοπούλου στη Βουλή

ΣΔΟΕ: Υπό έλεγχο μόλις 266 ονόματα της λίστας Λαγκάρντ

«Ανοίγουν στόματα» για τα εξοπλιστικά

Προθεσμία για να απολογηθούν πήραν Εμμανουήλ και Μπέλτσιος

Γιάννης Μπέλτσιος, ένας φίλος του Άκη...

Χειροπέδες σε Εμμανουήλ και Μπέλτσιο για το σκάνδαλο των εξοπλιστικών

Συνελήφθη και ο Γιάννης Μπέλτσιος για το σκάνδαλο των εξοπλιστικών

Συνελήφθη ο Σωτήρης Εμμανουήλ για τα εξοπλιστικά

Πόσο ψηλά ήταν αυτοί που «έσπρωχναν» τον Κάντα;

Ακόμη 2 εκατ. ευρώ επέστρεψε στο δημόσιο ο Αντώνης Κάντας

Δέκα νέες κλήσεις για τα υποβρύχια!

Σκάνδαλο με τα εξοπλιστικά: Έρχονται κι άλλα κατηγορητήρια

Προφυλακίσ​τηκε για τις μίζες στα εξοπλιστικά ο Δ. Παπαχρήστο​ς

Αποκάλυψη: Στις ράγες το επόμενο... σκάνδαλο - Σκάει νέα «βόμβα»

Στον ειδικό ανακριτή η δικογραφία για τη λίστα Λαγκάρντ

Ανοίγει ο δρόμος για τη δίωξη Παπακωνσταντίνου

Οι τράπεζες προστατεύουν τον Παπακωνσταντίνου

Μήνυση ΣΔΟΕ για φοροδιαφυγή κατά των συγγενών Παπακωνσταντίνου

Τα σκοτεινά σημεία του πορίσματος Παπακωνσταντίνου