ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πάγκαλος: Ηλίθιο και αδιανόητο το κείμενο του Ξηρού

Πάγκαλος: Ηλίθιο και αδιανόητο το κείμενο του Ξηρού

Αιχμηρή κριτική στο κείμενο όσο και στον ίδιο τον Χρ. Ξηρό άσκησε ο Θεόδωρος Πάγκαλος χαρακτηρίζοντας μάλιστα το κείμενο του «ηλίθιο και αδιανόητο».

«Kαι μόνο η εικόνα αυτή που δημιούργησε ο Ξηρός, να βάλει τον εαυτό του κοντά στον Θεόδωρο Κολοκοτρώνη, τον Άρη Βελουχιώτη και τον Τσε Γκεβάρα, είναι παράξενο. Υπάρχουν και άλλοι επαναστάτες, βέβαια, που βάφουν τα μαλλιά τους και ας μην το κάνουμε θέμα αυτό», σχολίασε μιλώντας στο ΒΗΜΑ.

«Ο Γκεβάρα πολέμησε στρατό κατοχής, αυτοκρατορίες και το αμερικανικό καθεστώς στη Βολιβία και τον σκότωσαν οι αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες, η CIA. Εδώ, ποιος τους ενοχλεί; Τους ενοχλούν οι διεφθαρμένοι δημοσιογράφοι; Οι εισπράκτορες των λεωφορείων που συμπλέκονται με τους πελάτες που δεν έχουν πληρώσει εισιτήριο; Είναι δυνατόν να είναι αυτή η εικόνα τους για την κοινωνία; Αυτή η κοινωνία που τους επιτρέπει να κόβουν βόλτες στις φυλακές, να πηγαίνουν σε ρεβεγιόν, να παίρνουν άδειες και να την κοπανάνε, να μην τους παρακολουθεί η Αστυνομία και να κάνουν διάγγελμα με εκπαιδευμένο τηλεοπτικό προσωπικό», πρόσθεσε.

Ο κ. Πάγκαλος ανέφερε ακόμη ότι «έχει δίκιο ο Αμερικανός ΥΠΕΞ, αν είπε στον κ. Βενιζέλο αυτό που λέγεται ότι του είπε, ότι δεν γίνεται να δίνουμε άδειες στους τρομοκράτες».

Ο πρώην υπουργός ζήτησε να πέσουν κεφάλια, καταλογίζοντας ευθύνες τόσο στην αστυνομία όσο και στη Δικαιοσύνη. Όπως υποστήριξε, οι δικαστικοί φταίνε «γιατί του έδωσαν την άδεια, γιατί υπάρχουν τέτοιου είδους φυλακές, να κυκλοφορεί ανενόχλητος να οργανώνει την απόδρασή του, να είναι με άλλους κρατούμενους που φαίνεται ότι είναι και εκείνοι ασύδοτοι στις φυλακές» και η Αστυνομία γιατί «δεν τον παρακολούθησε».

Διαβάστε επίσης:

Γιωτόπουλος και Ξηρός μαλώνουν για τη «δόξα» του ηγέτη της 17 Νοέμβρη

Σε συναγερμό η ΕΛΑΣ μετά την επανεμφάνιση Ξηρού και τις ωμές απειλές

Μήνυμα-απειλή από τον Χριστόδουλο Ξηρό