ΠΟΛΙΤΙΚΗ

"Φρένο" Παπανδρέου στα σενάρια ανασχηματισμού

"Φρένο" Παπανδρέου στα σενάρια ανασχηματισμού
"Σας εμπιστεύομαι" είπε στους υπουργούς του ο κ. Παπανδρέου...

«Φρένο» στα σενάρια περί ανασχηματισμού επιχείρησε να βάλει εκ νέου σήμερα ο πρωθυπουργός μιλώντας στο υπουργικό συμβούλιο.

Ο κ. Παπανδρέου παρείχε στήριξη στις προσπάθειες των υπουργών του, λέγοντας ότι παρόλα όσα λέγονται, είναι έτοιμοι για μεγάλες αλλαγές και τομές. «Είμαι δίπλα τους για να στηρίζω», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Εξάλλου αναφερόμενος στο δημόσιο διάλογο επισήμανε, ότι η «παραπολιτική παίρνει το προβάδισμα και συμπλήρωσε πως υπάρχει στρέβλωση όσων γίνονται ή λέγονται». Η δουλειά μας, πρόσθεσε, είναι η μόνη απάντηση στον παραλογισμό του δημοσίου διαλόγου.

Κατά τα άλλα ο πρωθυπουργός εξαπέλυσε νέα επίθεση στους οίκους αξιολόγησης με αφορμή την υποβάθμιση της χώρας από την S&P.

Είπε ότι, «οι οίκοι αυτοί από την εμπιστοσύνη στα τοξικά ομόλογα, πέρασαν στην τυφλή απαισιοδοξία, στο φόβο και στον πανικό. Αλλά, όπως διαψεύστηκαν στις μέχρι τώρα προβλέψεις τους για την Ελλάδα θα διαψευστούν και τώρα».

Ο κ. Γιώργος Παπανδρέου συνέστησε στους υπουργούς του να οπλιστούν με υπομονή και αποφασιστικότητα, καθώς, όπως παρατήρησε, «τρέχουμε σε μαραθώνιο».

Ο πρωθυπουργός εμφανίστηκε αισιόδοξος εκτιμώντας πως η χώρα βαδίζει προς το τέλος της ύφεσης. Υπογράμμισε, ωστόσο ότι, αυτό δεν σημαίνει το τέλος της κρίσης και των προβλημάτων.