ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τρόικα: Συνεχίζει να εκβιάζει και τιμά την ελληνική προεδρία στα λόγια

Τρόικα: Συνεχίζει να εκβιάζει και τιμά την ελληνική προεδρία στα λόγια

Ίχνος υποχωρητικότητας δεν φαίνεται πως δείχνουν οι δανειστές μας απέναντι στην Ελλάδα.

Παρότι η χώρα μας ασκεί την προεδρία της Ε.Ε., οι Ευρωπαίοι χέρι-χέρι με το ΔΝΤ ξεδιπλώνουν σταδιακά την τελευταία φάση του πιο ελεεινού εκβιασμού που θα δούμε να παίζεται τους επόμενους μήνες με αποκορύφωμα την μυστική συμφωνία-κλειδί, που εδώ και καιρό έχει αποκαλύψει το Newsbomb.gr: η συμφωνία είναι προγραμματισμένη να τεθεί σε εφαρμογή μετά τις Ευρωεκλογές και πιθανολογείται ότι θα περιλαμβάνει ένα ιδιότυπο κούρεμα καταθέσεων στην χώρα μας, στο μοντέλο Κύπρου το οποίο έχει πλέον πάρει ευρωπαϊκές διαστάσεις, δηλαδή είναι πρότυπο για το σύνολο των τραπεζών της ευρωζώνης.

koyremak

Στόχος είναι οι Ευρωπαίοι να περιορίσουν τα νέα χρήματα που θα χρειαστεί η Ελλάδα στο κατώτατο δυνατό επίπεδο, βάζοντας τους καταθέτες άνω των 100.000 ευρώ να πληρώσουν τα σπασμένα.

Όμως το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι ότι η κατεύθυνση στην οποία έχουν βάλει την Ελλάδα να βαδίσει οι εταίροι της, έρχεται μέσα σε ένα πλαίσιο γενικότερης ασφυκτικής πολιτικής υποτέλειας στην οποία την πειθαναγκάζουν.

Η είδηση δεν αφορά στην άγνωστη ημερομηνία επιστροφής της Τρόικας στην Αθήνα- όπως δήλωσε με προκλητικό τρόπο εχθές ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ- αλλά αφορά στο κλίμα παρατεταμένης αβεβαιότητας που οι δανειστές μας αποσκοπούν να δημιουργήσουν για την Ελλάδα.

«Μα γιατί αυτό; Συμφέρει την ευρωζώνη η αβεβαιότητα;», θα μπορούσε να αναρωτηθεί κάποιος. Φυσικά και όχι. Όμως το κλίμα αβεβαιότητας και ανασφάλειας συμφέρει σίγουρα τους εταίρους- δανειστές μας και το ΔΝΤ για να θέσουν για ακόμα μία φορά τους δικούς τους όρους στην διαπραγμάτευση με την χώρα μας.

troika

Η Τρόικα αφήνοντας έτσι ανοιχτή την ημερομηνία επιστροφής της και κάνοντας λόγο για ανοιχτά θέματα, ενισχύει την εικόνα που η Ευρώπη θέλει να περάσει για την Ελλάδα: ότι αν και ασκεί την Ευρωπαϊκή προεδρία, δεν παύει να παραμένει μία χώρα που είναι πολιτικά υπόλογη όχι στον εαυτό της αλλά σε εκείνους που την δανείζουν.

Προβλέπουμε ότι η συμφωνία για την δόση των 4 και πλέον δισ. ευρώ που περιμένει η Ελλάδα δεν θα έχει δοθεί μέχρι να ξεκινήσουν οι διαβουλεύσεις για το νέο μνημόνιο, στην βάση των όσων αναφέραμε παραπάνω.

Γι' αυτό και η Ελληνική προεδρία κινδυνεύει να μην είναι καν το διάλειμμα αλλά η κορύφωση των εκβιασμών που στο παρασκήνιο θα βιώσει για ακόμα μία φορά η χώρα μας. Ίσως όμως κάποιος πρέπει να πει στους δήθεν αλληλέγγυους Ευρωπαίους ότι οι Ευρωεκλογές είναι κοντά και έχουν κάθε λόγο να τρέμουν το χαστούκι που σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις ετοιμάζονται να δώσουν οι λαοί της Ευρώπης στις πολιτικές λιτότητας, υποταγής και εκβιασμών.

Διαβάστε επίσης:

Το σχέδιο των δανειστών για τα ακίνητα των Ελλήνων

«Ήξεις αφήξεις» από την τρόικα για την επιστροφή στην Αθήνα

Έτσι θα «τρυπήσουν» τις καταθέσεις μας