ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΝΔ: Προκαταρκτ​ική εξέταση για τα Υποβρύχια

ΝΔ: Προκαταρκτ​ική εξέταση για τα Υποβρύχια
Αίτημα προς τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου για την ταχύτερη δυνατή...

Αίτημα προς τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου για την ταχύτερη δυνατή περάτωση της προκαταρκτικής εξέτασης που ήδη διεξάγεται, υπέβαλλε η αξιωματική αντιπολίτευση, προειδοποιώντας παράλληλα πως εάν ασκηθούν ποινικές διώξεις κατά μη πολιτικών προσώπων και κατά πολιτικών προσώπων για αδικήματα, που δεν υπάγονται στην αρμοδιότητα της Βουλής, η ΝΔ προτίθεται να υποβάλει αίτημα προς τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου για την κίνηση της διαδικασίας ορισμού Εφέτη – Ανακριτή.

Ακολουθεί αναλυτική ανακοίνωση του Γιάννη Μιχελάκη:
«Λόγω της σοβαρότητας του σκανδάλου των Υποβρυχίων, του αριθμού των εμπλεκομένων προσώπων, της πιθανότητας ανάμειξης πρώην Υπουργών του κυβερνώντος κόμματος στο σκάνδαλο αυτό και ανεξάρτητα από την οποιαδήποτε, τυχόν, ενασχόληση επιτροπών της Βουλής με τη συγκεκριμένη υπόθεση:
1.Η Νέα Δημοκρατία υποβάλλει αίτημα προς τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου για την ταχύτερη δυνατή περάτωση της προκαταρκτικής εξέτασης που ήδη διεξάγεται.
2. Εάν ασκηθούν ποινικές διώξεις κατά μη πολιτικών προσώπων και κατά πολιτικών προσώπων για αδικήματα, που δεν υπάγονται στην αρμοδιότητα της Βουλής, η Νέα Δημοκρατία προτίθεται να υποβάλει αίτημα προς τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου για την κίνηση της διαδικασίας ορισμού Εφέτη – Ανακριτή».