ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Επίθεση στον Παπακωνσταντίνου από τη ΝΔ

Επίθεση στον Παπακωνσταντίνου από τη ΝΔ
Μετά τις 15 Απριλίου θα παρουσιάσει η ΝΔ το Ζάππειο 2

«Σαν άλλος καλόγερος του μεσαίωνα βαπτίζει το κρέας ψάρι» είπε σήμερα ο Γιάννης Μιχελάκης, αναφερόμενος στον Γιώργο Παπακωνσταντίνου, εξαπολύοντας νέα πυρά τόσο κατά του Υπουργού των Οικονομικών όσο και κατά του συνόλου της κυβέρνησης την οποία χαρακτήρισε «αλαλούμ και σκορποχώρι».

Ο κος Παπακωνσταντίνου, αποκαλεί τα νέα σκληρά μέτρα «διαρθρωτικές παρεμβάσεις», είπε ο γαλάζιος εκπρόσωπος και θύμισε εκ νέου παλαιότερη δήλωση του υπουργού Οικονομικών ο οποίος είχε πει ότι «δεν θα ληφθούν άλλα μέτρα και δεν θα είναι εκείνος που θα τα ανακοινώσει», ζητώντας την απομάκρυνση του Υπουργού Οικονομικών.

Πρωτοφανής ανακολουθία της Κυβέρνησης


Ο εκπρόσωπος της ΝΔ, κατηγόρησε επίσης την κυβέρνηση για ανακολουθία: «Μετά την σύνοδο της ΕΕ ο πρωθυπουργός πανηγύριζε υποστηρίζοντας ότι δικαιώνεται απόλυτα η στρατηγική του και επιβεβαιώνονται οι θετικές αποφάσεις της Ευρωζώνης και ότι είχε φτάσει σε ένα πολύ καλό συνολικό αποτέλεσμα». Λίγες ημέρες μετά, πρόσθεσε ο Γιάννης. Μιχελάκης, ο κ. Παπακωνσταντίνου χαρακτηρίζει τις αποφάσεις της ΕΕ ανεπαρκείς και προσθέτει ότι «δεν έχουν ισορροπία, δεν είναι πλήρεις και δεν δίνουν καμία απόκριση στα πραγματικά προβλήματα ανταγωνιστικότητα της Ευρώπης….από αυτή την πρωτοφανή ανακολουθία το μόνο που μπορεί να περιμένει κανείς είναι νέα σκληρά μέτρα».

Κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, σχολιάστηκαν και οι χθεσινές αντιδράσεις στους κόλπους του ΠΑΣΟΚ. Ο κ. Μιχελάκης έκανε εξαιρετική αναφορά στις δηλώσεις του «πράσινου» βουλευτή Παντελή Οικονόμου ο οποίος ζήτησε την απεμπλοκή από το μνημόνιο καθώς και στις δηλώσεις των κ.κ. Γιάννη Βούρου, Κώστα Καρτάλη, Όλγας Τέντε, Νίκου Ζωίδη οι οποίοι εξαπέλυσαν οξύτατες επιθέσεις εναντίον υπουργών με φράσεις «σε επίπεδο κυβέρνηση δεν γίνεται τίποτε, δοκιμάζονται οι αντοχές μας, τα ψέματα τελειώσανε και τα κεράκια λιώσανε». «Τα όσα είπαμε για αλαλούμ και σκορποχώρι δεν αρκούν για να περιγράψουν την κατάσταση στο κυβερνών κόμμα» κατέληξε ο κ. Μιχελάκης.


Μετά τις 15 Απριλίου το Ζάππειο 2


Η ΝΔ ετοιμάζει την επικαιροποιημένη πρότασή της για την οικονομία, ωστόσο δεν ανακοινώνει ακόμη την ακριβή ημερομηνία της εκδήλωσης, καθώς αυτή θα εξαρτηθεί και από τις ανακοινώσεις της κυβέρνησης στις 15 Απριλίου.