ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Καψής: Σε δύο μήνες η λειτουργία της ΝΕΡΙΤ

Καψής: Σε δύο μήνες η λειτουργία της ΝΕΡΙΤ

Εντός του επόμενου διμήνου θα ξεκινήσει την λειτουργία της η ΝΕΡΙΤ σύμφωνα με τον αρμόδιο υφυπουργό Παντελή Καψή ο οποίος παράλληλα επισήμανε ότι θα λειτουργήσουν 12 ραδιοφωνικοί σταθμοί με έδρα τις πρωτεύουσες των περιφερειών.

Ο κ. Καψής απαντώντας σε ερώτηση του κ. Δημήτρη Κρεμαστινού αναφέρθηκε και στο ζήτημα των προσλήψεων για την στελέχωση της ΝΕΡΙΤ περιγράφοντας τα τρία στάδια που θα ακολουθηθούν: αξιολόγηση τυπικών προσόντων – αξιολόγηση βιογραφικού και εμπειρίας, δημοσιογραφικής πορείας – συνέντευξη.

Είπε δε ότι «Έχουμε ψηφίσει νέο νόμο που δεν μου δίνει δυνατότητα παρέμβασης στις διαδικασίες ΝΕΡΙΤ και η δουλεία μου είναι να προστατέψω την ανεξαρτησία. Το εποπτικό συμβούλιο έχει ευθύνη...Πρέπει από τον μεταβατικό φορέα να περάσουμε στο νέο φορέα και γι' αυτό είναι απαραίτητη η εμπειρία των στελεχών γι' αυτό και μοριοδοτείται όσο τα πτυχία».

Σημείωσε ότι σε ποσοστό 20% οι προσληφθέντες δεν θα έχουν συναφή πτυχία με την θέση που θα καταλάβουν και αυτό «για να πριμοδοτήσουμε δημοσιογράφους που έχουν μεγάλη εμπειρία. Σε αυτό έχουμε δικλείδες ασφαλείας όπως την προϋπόθεση ασφάλισης στον ΕΤΑΠ – ΜΜΕ άρα θα έχουν τουλάχιστον 5 χρόνια δημοσιογραφικής εμπειρίας».