ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συμφωνία Ευ. Βενιζέλου και «58» για ενωτικό ευρωψηφοδέλτιο

Συμφωνία Ευ. Βενιζέλου και «58» για ενωτικό ευρωψηφοδέλτιο

Καταρχήν συμφωνία για από κοινού εκλογική κάθοδο στις ευρωεκλογές επετεύχθη στη δίωρη συνάντηση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελου Βενιζέλου με το Συντονιστικό των «58» και των συνεργαζόμενων κινήσεων,που διεξήχθη στο υπουργείο Εξωτερικών.

Για συζήτηση «ουσιαστική», «εποικοδομητική» και «φιλική», που έγινε σε «πολύ καλό κλίμα», έκαναν λόγο πηγές της Χαρ. Τρικούπη και στελέχη των «58», μετά τη συνάντηση που είχε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, με το Συντονιστικό της κίνησης των «58» και των συνεργαζόμενων κινήσεων, στο υπουργείο Εξωτερικών και η οποία διήρκεσε περισσότερο από δύο ώρες.

«Κοινός τόπος» της συζήτησης, σύμφωνα με τις πηγές του ΠΑΣΟΚ, είναι να συγκροτηθεί ένα ευρωψηφοδέλτιο ενωτικό, αξιοκρατικό και ανανεωτικό, το οποίο να στείλει μήνυμα ανανέωσης και δύναμης του χώρου. Σύμφωνα με στελέχη του Συντονιστικού, λύθηκαν τα ζητήματα και οι «παρεξηγήσεις» που είχαν προκληθεί σε μερίδα των «58» με αφορμή την απόφαση να υπάρξει σταυροδοσία στο ευρωψηφοδέλτιο, και η συζήτηση επικεντρώθηκε στα μελλοντικά βήματα του εγχειρήματος.

Κατά τα ίδια στελέχη υπήρξε «απόλυτη συνεννόηση» ως προς το ότι το ευρωψηφοδέλτιο θα πρέπει να συγκροτηθεί με «συνεννόηση» και «συναίνεση» και να εμπεριέχει τα στοιχεία της «ενότητας του χώρου», της «αξιοκρατίας» και της «ανανέωσης του πολιτικού προσωπικού».

Τώρα οι δύο πλευρές πρέπει να «τρέξουν» οι διαδικασίες συγκρότησης της οργανωτικής επιτροπής για τη Συνδιάσκεψη και εκτιμάται ότι την επόμενη εβδομάδα θα υπάρξει συνάντηση των εκπροσώπων των δύο πλευρών.

Στη Συνδιάσκεψη η οποία θα πραγματοποιηθεί στα μέσα Μαρτίου παρουσία του υποψηφίου των Σοσιαλδημοκρατών για την Προεδρία της Κομισιόν Μάρτιν Σούλτς, αναμένεται να «κλειδώσουν» τα ονόματα των υποψηφίων ευρωβουλευτών.

Στο ΠΑΣΟΚ φέρονται διατεθειμένοι να μην συμπεριλάβουν στη λίστα κορυφαία ονόματα του κόμματος προκειμένου να αφήσουν ανοιχτό το δρόμο σε νέα στελέχη.

Διαβάστε επίσης:

Σε ενωτικό ευρωψηφοδέλτιο συμφώνησαν Βενιζέλος-Κίνηση των 58

Τρεις γυναίκες ρίχνει στη μάχη των εκλογών ο Ευάγγελος Βενιζέλος

Από αειθαλές πάει να γίνει... φυλλοβόλο η ελληνική «Ελιά»!