ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Καψής: Στις 27 Απριλίου θα λειτουργήσει η ΝΕΡΙΤ

Καψής: Στις 27 Απριλίου θα λειτουργήσει η ΝΕΡΙΤ

Μέχρι τις 27 Απριλίου θα έχει ξεκινήσει η λειτουργία της ΝΕΡΙΤ, όπως προανήγγειλε ο Παντελής Καψής.

Ο υφυπουργός δημόσιας τηλεόρασης αρνήθηκε πως υπάρχουν εκκρεμότητες στο ζήτημα των αποζημιώσεων των δημοσιογράφων της ΕΡΤ ενώ παραδέχθηκε ότι το ενιαίο μισθολόγιο του Δημοσίου δεν είχε εφαρμοστεί στην ΕΡΤ, καθώς και ότι δεν έχουν δοθεί αποζημιώσεις για τις άδειες των εργαζομένων της.

«Έχουν δοθεί 30 εκατ. ευρώ, πάνω από τα μισά του συνόλου των αποζημιώσεων. Η εκκρεμότητα που υπάρχει με τα υπόλοιπα αφορά το υπουργείο Οικονομικών, καθώς πρέπει να αποφασίσει για το εάν θα υπολογιστούν οι αποζημιώσεις βάσει ενιαίου μισθολογίου».

Αναφορικά με το ζήτημα που προέκυψε με τη λίστα των προσλήψεων στη ΝΕΡΙΤ, ο κ. Καψής έκανε λόγο για «ένα πολύ δυσάρεστο για όλους περιστατικό» και διευκρίνισε ότι η διαφοροποίηση μεταξύ της λίστας που διέρρευσε με την τελική λίστα που δημοσιοποιήθηκε προέκυψε από το γεγονός ότι πραγματοποιήθηκε έλεγχος πιστοποιητικών και όπως διαπιστώθηκε το 30% των υποψηφίων δεν προσκόμισαν τα απαραίτητα πιστοποιητικά.

Αναφερόμενος σε ενδεχόμενη υποψηφιότητα του για τις ευρωεκλογές, παραδέχθηκε ότι έχει πέσει στο τραπέζι μια τέτοια ιδέα «αλλά το μείζον είναι να υπάρξει συμφωνία για την κεντροαριστερά».