ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παπούλιας: Κοινό το μέλλον Ελλάδας - Γερμανίας

Παπούλιας: Κοινό το μέλλον Ελλάδας - Γερμανίας

Το μέλλον των δύο χωρών, Ελλάδας και Γερμανίας, είναι κοινό μέσα στην ευρωπαϊκή πορεία, τόνισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας, απευθυνόμενος στο Γερμανό ομόλογό του, Γιόακιμ Γκάουκ, αφού προηγουμένως τον υποδέχθηκε με όλο το επίσημο πρωτόκολλο και την προεδρική φρουρά να αποτίει τιμές στην Ηρώδου Αττικού.

Ο κ. Παπούλιας τόνισε ότι παρακολούθησε με προσοχή τα όσα ανέφερε πρόσφατα ο κ. Γκάουκ στη συνδιάσκεψη για την Ασφάλεια στο Μόναχο, επισημαίνοντας τα νέα καθήκοντα όλων για τη διεθνή ασφάλεια. «Η Γερμανία μπορεί να παίξει σημαντικό ρόλο στην κατεύθυνση αυτή, όπως και η Ελλάδα στην περιοχή της. Είμαστε μαζί στο δρόμο της ειρήνης», υπογράμμισε.

Απαντώντας ο κ. Γκάουκ, ανέφερε ότι στόχος της επίσκεψής του είναι να δείξει αλληλεγγύη σε έναν τόπο γεμάτο ιστορία. «Θα ήθελα να επιβεβαιώσω τη μακρόχρονη φιλία ανάμεσα στις δύο χώρες, στην οποία μπορεί -με επίκαιρα γεγονότα και συζητήσεις- να έχει πέσει σκιά, όμως παραμένει ισχυρή», υπογράμμισε χαρακτηριστικά ο Γερμανός Πρόεδρος.

«Θα ήθελα να μιλήσω με ανθρώπους, για μία άλλη σύγχρονη Γερμανία, καθώς οι δεσμοί των δύο λαών έχουν μεγάλη ιστορία. Χθες, στην Ακρόπολη επιβεβαιώθηκε αυτή η ιστορία», είπε ο κ. Γκάουκ και πρόσθεσε: «Θέλω να ξέρετε ότι στα 15 μου χρόνια, στην τότε κομμουνιστική και δικτατορική Ανατολική Γερμανία, έμαθα αρχαία ελληνικά».

Διαβάστε επίσης:

Επί τάπητος το θέμα των γερμανικών αποζημιώσεων

Στα χέρια του Βενιζέλου το πόρισμα για τις γερμανικές επανορθώσεις

Ερώτηση Γλέζου για τις καθυστερήσεις γύρω από γερμανικές αποζημιώσεις

«Χαστούκι» από ΗΠΑ σε Γερμανία για τις γερμανικές αποζημιώσεις

Ο Γερμανός πρέσβης στη Βιάννο μετά την επέτειο του ολοκαυτώματος

Γερμανικές αποζημιώσεις: Η άρνηση Σόιμπλε και οι ελληνικές απαντήσεις

Στη Βουλή το σχέδιο της Ελλάδας για τις γερμανικές αποζημιώσεις

Οι γερμανικές οφειλές στην Ελλάδα τρόμαξαν τον Σόιμπλε (VIDEO)