ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γεροντόπουλος: Θέλουμε αυτά που μας οφείλουν

Γεροντόπουλος: Θέλουμε αυτά που μας οφείλουν

«Ως Έλληνες δεν απεμπολούμε τίποτε, από όσα δικαιούμαστε και μας ανήκουν. Με οδηγό την ιστορία μας και με οποιοδήποτε πρόσφορο μέσο τα διεκδικούμε» δήλωσε ο υφυπουργός Εξωτερικών 'Ακης Γεροντόπουλος για το ζήτημα της διεκδικήσης των γερμανικών οφειλών, απαντώντας σήμερα στη Βουλή σε σχετική επίκαιρη ερώτηση.

Ο βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Νότης Μαριάς, κάλεσε τον παριστάμενο υφυπουργό να ξεκαθαρίσει αν η ελληνική κυβέρνηση θα θέσει το θέμα αυτό ενόψει της επίσκεψης του Προέδρου της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας, Γιοακίν Γκάουκ, στη χώρα μας.

«Η Ελλάδα θέτει πάντοτε αυτό το θέμα σε όλες τις διμερείς συναντήσεις με τη γερμανική κυβέρνηση και θα εξακολουθεί να το θέτει» ανέφερε ο κ. Γεροντόπουλος και πρόσθεσε: «η εκκρεμότητα υφίσταται και διατηρούμε πάντοτε το δικαίωμα και τις δυνατότητες για τον χειρισμό και την ικανοποιητική κατάληξή του».

«Θέλουμε πραγματικά αυτό το θέμα να το κερδίσουμε και να πάρουμε αυτά τα οποία μας οφείλουν. Η Ελλάδα ουδέποτε παραιτήθηκε των αξιώσεών της» είπε ακόμη ο υφυπουργός Εξωτερικών.