ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Επίθεση Λαφαζάνη στο «Ποτάμι»

Επίθεση Λαφαζάνη στο «Ποτάμι»

Τον «ισχυρό σεβασμό στις πλειοψηφικές αποφάσεις του κόμματος», αλλά και την ετοιμότητα του ΣΥΡΙΖΑ να διαδραματίσει κεντρικό ρόλο στη διεύθυνση μιας νέας προοδευτικής πορείας της χώρας, υπογραμμίζει ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος, Παναγιώτης Λαφαζάνης.

Σε συνέντευξή του στο theTOC.gr, ο κ. Λαφαζάνης αναφέρει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ «είναι ένα δημοκρατικό κόμμα της ριζοσπαστικής Αριστεράς και στο εσωτερικό μας υπάρχουν τάσεις και ρεύματα που διακινούν και καταθέτουν ελεύθερα τις απόψεις τους. Η διαφορετικότητα στον ΣΥΡΙΖΑ, προσθέτει, δεν είναι αδυναμία αλλά πηγή αναζωογόνησης και συνοδεύεται πάντα με τον ισχυρό σεβασμό στις πλειοψηφικές αποφάσεις του κόμματος, οι οποίες, επισημαίνει, «συνιστούν και τη δημόσια δέσμευσή μας».

Ο ΣΥΡΙΖΑ, τονίζει ο κ. Λαφαζάνης, είναι έτοιμος στη βάση του προγράμματός του να διαδραματίσει κεντρικό ρόλο στη διεύθυνση μιας νέας προοδευτικής πορείας της χώρας, όπως είναι έτοιμος να δίνει συνεχώς τη μάχη της αέναης βελτίωσής του ως κόμματος σε όλα τα επίπεδα, πρώτα απ' όλα της συμβολής και της πρωτοπόρας παρουσίας του στους κοινωνικούς αγώνες και τη μάχη της αδιάκοπης επικαιροποίησης και της περαιτέρω επεξεργασίας και ριζοσπαστικοποίησης του συνολικού προγράμματός του.

Κληθείς να σχολιάσει το «Ποτάμι», ο κ. Λαφαζάνης υπογραμμίζει ότι «στην εποχή των ψευδώνυμων όλα γίνονται ανάποδα. Πρώτα ιδρύεται μια πολιτική δύναμη και μετά ψάχνει για το πρόγραμμα και τους εκφραστές της».

Υπό το πρίσμα αυτό, προσθέτει ο κ. Λαφαζάνης: «Το λεγόμενο "Ποτάμι", αν και προσπαθεί να κρύψει το πολιτικό του πρόσωπο πίσω από μια μεταμοντέρνα σκηνογραφία και μέσα στην ασάφεια, την αοριστία και την πολιτική κενότητα, στην πραγματικότητα δεν αντιπροσωπεύει κάτι το "καινούργιο" στην πολιτική ζωή. Αντίθετα, το "Ποτάμι" μοιάζει να κινείται κακότεχνα στην παλιά κοίτη της πιο δεξιάς εκδοχής του Σημιτικού ΠΑΣΟΚ, που αντί για τον "εκσυγχρονισμό" έφερε την καταστροφή στη χώρα. Κοιτάξτε, για να αλλάξει ο Μανωλιός, δεν αρκεί μόνο να φορέσει τα ρούχα του αλλιώς, ούτε να ονομαστεί και να παρουσιασθεί διαφορετικά».

Διαβάστε επίσης:

Τόσο κόστισε η περιοδεία του Θεοδωράκη στην Κρήτη (φωτό)

Κουίκ: Όσο χρήμα κι αν τρέχει σαν «ποτάμι» άλλοι θα φάνε το «μαύρο»!