ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μηταράκης: Χωρίς εκπλήξεις η ψηφοφορία για το πολυνομοσχέδιο

Μηταράκης: Χωρίς εκπλήξεις η ψηφοφορία για το πολυνομοσχέδιο

«Δεν περιμένω εκπλήξεις κατά την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου. Πρέπει να δούμε τη μεγάλη εικόνα. Όχι μόνο δεν υπάρχουν δημοσιονομικά μέτρα όπως υποσχέθηκε ο πρωθυπουργός, αλλά υλοποιείται και η υπόσχεσή του για το κοινωνικό μέρισμα» δήλωσε μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ Ο υφυπουργός Ανάπτυξης,Νότης Μυταράκης.

Υποστήριξε δε πως ούτε ο ίδιος ούτε ο υπουργός, Κωστής Χατζηδάκης έχουν λάβει κάποιο ηλεκτρονικό μήνυμα από την Τρόικα για το θέμα του γάλακτος.

Παράλληλα ανέφερε ότι «η οικονομική κατάσταση αλλάζει, η μεγαλύτερη επένδυση στην Ευρώπης γίνεται στην Ελλάδα με το Ελληνικό, οι τράπεζες βρίσκουν χρήματα από τις αγορές, η οικονομία πατάει ξανά στα ποδιά της η ανεργία σταθεροποιήθηκε, αν και βρίσκεται ακόμη σε πολύ υψηλά επίπεδα αλλά δεν υπάρχουν δυσάρεστες εκπλήξεις».

Αναφερόμενος στις περικοπές στις επικουρικές συντάξεις, δήλωσε ότι τον Ιούλιο θα υπάρξει ξεκάθαρη εικόνα ποια ταμεία θα επηρεαστούν από τις περικοπές, αλλά ότι πολλά ταμεία πιθανόν να μην επηρεαστούν καθόλου. «Και η δικιά μου γενιά περιμένει να πάρει επικουρική σύνταξη, αλλά για να πάρει θα πρέπει τα ταμεία να είναι και να παραμείνουν βιώσιμα».

Διαβάστε επίσης: Την Κυριακή ψηφίζεται το πολυνομοσχέδιο