ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΟΝΝΕΔ: Αιχμηρή ανακοίνωση κατά της νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ

ΟΝΝΕΔ: Αιχμηρή ανακοίνωση κατά της νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ

Να καταδικάσει, επιτέλους, τη βία καλεί η ΟΝΝΕΔ τους νέους από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Με μια αιχμηρή ανακοίνωση η ΟΝΝΕΔ σχολιάζει τη στάση της νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ, τόσο για τον δημόσιο διάλογο που αφορά την τροτοβάθμια εκπαίδευση , αλλά και όσον αφορά την σύσταση ειδικού σώματος φύλαξης των Ιδρυμάτων, που ζήτησε η γαλάζια νεολαία μετά και τα γεγονότα στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας.

Η ανακοίνωση της ΟΝΝΕΔ:

«Καλωσορίζουμε τη Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ στο δημόσιο διάλογο για την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση. Σε αυτόν, θα βρουν κατατεθειμένες τις προτάσεις μας τόσο για ένα καλύτερο Πανεπιστήμιο μέσα από το πακέτο «paideia2020» το 2011, όσο και για την καθημερινότητα των φοιτητών, μέσα από την κοινωνική πρόταση της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, το 2012. Προτείνουμε να ανατρέξουν σε αυτές, ώστε να μπορούν να επιχειρηματολογούν όταν ζητούν δωρεάν κοινωνικές παροχές σε φοιτητές, μιας και δεν έχουν καταθέσει μέχρι σήμερα ούτε μία συγκεκριμένη και εφαρμόσιμη πρόταση για την Ανώτατη Εκπαίδευση.

Με την πρότασή μας για σύσταση ειδικού σώματος φύλαξης των Ιδρυμάτων, ζητάμε το αυτονόητο: Να προστατευτεί στην πράξη η νομιμότητα, να εξασφαλιστεί η ασφάλεια και η σωματική ακεραιότητα των μελών της ακαδημαϊκής κοινότητας και να επιστραφούν οι κατειλημμένοι χώροι στη δικαιοδοσία των σχολών. Να υπάρχει έλεγχος στο ποιος μπαίνει στα Πανεπιστήμια και τα κίνητρα της παρουσίας του. Ζητάμε δηλαδή, να εφαρμοστεί αυτό που εφαρμόζεται σε όλα τα Πανεπιστήμια της Ευρώπης, στα οποία πολλά από τα μέλη της Νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ βρίσκονται ή θα βρεθούν για μεταπτυχιακές σπουδές. Σε τι από αυτά διαφωνεί η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ και ο κ. Τσίπρας;

Η εποχή απαιτεί σοβαρότητα. Σήμερα, στα Πανεπιστήμια δεν υπάρχει χώρος ούτε για κλειστές σχολές με το «έτσι θέλω», ούτε για χτισίματα γραφείων των καθηγητών που εκφέρουν διαφορετική άποψη, ούτε για προστασία του παρεμπορίου, ούτε για κάλυψη σε όσους προβαίνουν σε έκνομες πράξεις εντός των Ιδρυμάτων και υποβαθμίζουν την τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Συνιστούμε στη Νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ, να σταματήσει την ανέξοδη μιζέρια και το φτηνό λαϊκισμό και να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων, ξεκινώντας τουλάχιστον από μια τυπική καταδίκη της επίθεσης σε φοιτητές στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας από κρανοφόρους. Η συλλογική καταδίκη περιστατικών βίας δεν είναι μόνο δική μας απαίτηση, αλλά και των φοιτητών και της κοινωνίας. Άλλωστε για αυτό στηρίζουν τη ΔΑΠ-ΝΔΦΚ στα Πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ, δείχνοντας ποια είναι η βούληση της πλειοψηφίας. Επιτέλους, ας επιλέξουν με ποιους είναι: Με τους φοιτητές ή με τους κρανοφόρους;»

Διαβάστε επίσης:

Επίσκεψη Σ. Ιωαννίδη στους τραυματίες φοιτητές του Παν/μιου Μακεδονία