ΠΟΛΙΤΙΚΗ

X.A.: Οι Γερμανοί εξευτέλισαν και πάλι τους Σαμαρά-Βενιζέλο

X.A.: Οι Γερμανοί εξευτέλισαν και πάλι τους Σαμαρά-Βενιζέλο

Σφοδρή επίθεση της Χρυσής Αυγής κατά της κυβέρνησης μετά το «Όχι» της Μέρκελ για το κατοχικό δάνειο και τις επανορθώσεις. Σάλος από το δημοσίευμα της Realnews που αποκαλύπτει ότι η γερμανική κυβέρνηση δεν είναι διατεθημένη να συζητήσει το ζήτημα των επανορθώσεων και του κατοχικού δανείου.

Με μια πολύ σκληρή ανακοίνωση η Χρυσή Αυγή επιτίθεται κατά της κυβέρνησης Σαμαρά -Βενιζέλου με αφορμή δημοσίευμα της εφημερίδας realnews που αποκαλύπτει ότι εκπρόσωπος της κυβέρνησης Merkel ήταν κατηγορηματικός ότι «Η καγκελάριος αρνείται ακόμη και συζήτηση για τις γερμανικές οφειλές».

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, η Realnews απευθύνθηκε σε εκπρόσωπο της Μέρκελ, που απαντά για το αναγκαστικό κατοχικό δάνειο και τις επανορθώσεις, ενώ παράλληλα στο ρεπορτάζ έχει και την πρώτη αντίδραση της ελληνικής κυβέρνησης. Η καγκελαρία δηλώνει προκλητικά: «Δεν μπορεί να υπάρξει καμία διαδικασία στην οποία οι κυβερνήσεις ή μεμονωμένα μέλη τους, όπως οι υπουργοί Εξωτερικών, θα διαπραγματευτούν για το θέμα αυτό».

Στην ανακοίνωσή της η Χρυσή Αυγή κάνει λόγο για ανδρείκελα των ξένων τοκογλύφων και ισχυρίζεται ότι οι Γερμανοί εξευτέλισαν τον Αντώνη Σαμαρά και τον Βαγγέλη Βενιζέλο:
«Τα ανδρείκελα των ξένων τοκογλύφων, Σαμαράς και Βενιζέλος, είπαν και πάλι ψέματα στον ελληνικό λαό. Οι γερμανοί τους εξευτέλισαν για πολλοστή φορά, απειλώντας πως δεν σηκώνουν κουβέντα για γερμανικές αποζημιώσεις και κατοχικό δάνειο. Ούτε ευρώ δεν έχουν σκοπό να δώσουν στην Ελλάδα από τα εκατοντάδες δισεκατομμύρια που μας οφείλουν με βάση τις διεθνείς συνθήκες».

Σε άλλο σημείο της ανακοίνωσης η Χρυσή Αυγή χαρακτηρίζει την κυβέρνηση «Νέα Πασοκοκρατία» και εκτιμά ότι ο λαός θα δώσει την απάντηση στις επικείμενες εκλογές:

«Η κατοχική κυβέρνηση του μνημονίου δεν διστάζει να καταδικάσει σε θάνατο χιλιάδες Έλληνες για να αυξήσει τα υπερκέρδη της γερμανικής οικονομικής ολιγαρχίας. Είναι καιρός να απαλλαγούμε από τους προδότες της Νέας Πασοκρατίας. Στις 18 και 25 Μαΐου ο ελληνικός λαός θα δώσει την λύση: μία αληθινή εθνική ηγεσία με την Χρυσή Αυγή πρωτοπόρο είναι η μόνη που μπορεί να αγωνιστεί για τα δίκαια της Ελλάδος και των Ελλήνων».

Διαβάστε επίσης:

Χρυσή Αυγή: Ανεπιθύμητη η αρχιτοκογλύφος Μέρκελ

Είπαν «ναι» στη γερμανική κατοχή!

Στην... υγεία των ξένων συμφερόντων!

Το 69% των Ελλήνων «σταυρώνει» τη Μέρκελ!