ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κεφαλογιάννη: Τα περιθώρια αύξησης της τουριστικής ροής είναι μεγάλα

Κεφαλογιάννη: Τα περιθώρια αύξησης της τουριστικής ροής είναι μεγάλα

Με ακόμη μεγαλύτερη ένταση θα συνεχίσει το υπουργείο Τουρισμού την προσπάθεια για αύξηση των τουριστικών ροών προς την Ελλάδα, υπογράμμισε η υπουργός Τουρισμού, Όλγα Κεφαλογιάννη, από το βήμα της ανοικτής γενικής συνέλευσης του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων.

«Είναι σαφές ότι δεν πρόκειται να επαναπαυτούμε σε μία ή σε δυο καλές τουριστικές χρονιές. Τα περιθώρια αύξησης της τουριστικής ροής, αλλά, κυρίως, αύξησης της κατά κεφαλήν δαπάνης, είναι μεγάλα. Η προσέλκυση επισκεπτών ανώτερης αγοραστικής δύναμης θα επιτευχθεί με τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας, την εισαγωγή ανανεωμένων επιλογών για τους επισκέπτες μας, τη συνεχή εξειδίκευση του ανθρώπινου δυναμικού», σημείωσε η κ. Κεφαλογιάννη.

Απευθυνόμενη στον επιχειρηματικό κόσμο του τουρισμού, η υπουργός ανάφερε ότι το Υπουργείο Τουρισμού (ΥΠΟΤ) είναι σε διαρκή συνεργασία με τα συναρμόδια υπουργεία, προκειμένου να ολοκληρωθούν οι παρεμβάσεις που υλοποιούνται και σχεδιάζονται. Προς την κατεύθυνση αυτή, το ΥΠΟΤ προχωρά άμεσα σε ένα νέο πλαίσιο πιστοποίησης και λειτουργίας των τουριστικών επιχειρήσεων, με γνώμονα τη μέγιστη δυνατή απλούστευση των διαδικασιών και μείωση των διοικητικών βαρών.

Παράλληλα, δίνεται ιδιαίτερη έμφαση στη διαμόρφωση ενός πλήρους, συνεκτικού και σταθερού θεσμικού πλαισίου για την υποδοχή και την προώθηση των επενδύσεων.

Με τα νέα τουριστικά προϊόντα, την προώθηση της τουριστικής κατοικίας, τη θεσμοθέτηση σύγχρονων προδιαγραφών, αλλά και με την τροποποίηση του Ειδικού Χωροταξικού Πλαισίου για τον τουρισμό, διαμορφώνεται, όπως είπε η υπουργός, ένας ξεκάθαρος τουριστικός χάρτης για τους επενδυτές. «Ένα νέο καθεστώς που εμπνέει ασφάλεια και σταθερότητα δικαίου» σημείωσε η υπουργός.