ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στρατούλης: Η κυβέρνηση επιστρέφει το μήνυμα με νέα μείωση συντάξεων

Στρατούλης: Η κυβέρνηση επιστρέφει το μήνυμα με νέα μείωση συντάξεων

«Την αρχή νέων περικοπών στις επικουρικές συντάξεις, τις οποίες η κυβέρνηση οδηγεί σε δραματική συρρίκνωση, μέχρι εξαφάνισης», σηματοδοτεί η ανακοίνωση του διοικητή του ΕΤΕΑ, σύμφωνα με τον Δημήτρη Στρατούλη.

Στη δήλωσή του, ο βουλευτής Β’ Αθήνας του ΣΥΡΙΖΑ, αφού υπογραμμίζει ότι «η κυβέρνηση επιστρέφει το μήνυμα που λέει ότι πήρε από το λαό με ανακοίνωση νέας μείωσης συντάξεων», καλεί «τους εργαζόμενους και τους ασφαλισμένους σε μαζικούς και ενωτικούς αγώνες για την ανατροπή της κυβέρνησης, της τρόικας και των μνημονιακών πολιτικών τους πριν τους οδηγήσουν στην απόλυτη οικονομική εξαθλίωση και φτώχεια».

Αναλυτικά η δήλωση του Στρατούλη:

Δήλωση Δημήτρη Στρατούλη, βουλευτή Β’ Αθήνας ΣΥΡΙΖΑ, υπεύθυνου ΕΕΚΕ Εργασίας όσον αφορά την ανακοίνωση του διοικητή του ΕΤΕΑ για νέα μείωση των επικουρικών συντάξεων

Η κυβέρνηση επιστρέφει το μήνυμα που λέει ότι πήρε από το λαό με ανακοίνωση νέας μείωσης συντάξεων.

Το μήνυμα που η κυβέρνηση λέει ότι πήρε από το λαό στις ευρωεκλογές το ξαναέστειλε αμέσως πίσω στους ασφαλισμένους με την προώθηση μείωσης των επικουρικών συντάξεων κατά 5,2% από 1/7/2014.

Η μείωση αυτή σηματοδοτεί την αρχή νέων περικοπών στις επικουρικές συντάξεις, τις οποίες η κυβέρνηση οδηγεί σε δραματική συρρίκνωση, μέχρι εξαφάνισης, με την εφαρμογή από 1/7/2014 της ρήτρας μηδενικού ελλείμματος και του συντελεστή βιωσιμότητας που σημαίνει ότι, αν ένα ταμείο επικουρικής ασφάλισης δεν πληροί αυτές τις προϋποθέσεις, τότε δεν θα χορηγεί καθόλου συντάξεις. Το χειρότερο, όμως, είναι ότι από 1/1/2015 τίθεται σε εφαρμογή ο Ν. 3863/2010 σύμφωνα με τον οποίο η κυβέρνηση θα εγγυάται τις κύριες συντάξεις μόνο μέχρι το ποσό των 360 ευρώ μηνιαία οδηγώντας τις σε απόλυτη καταστροφή.

Ο ΣΥΡΙΖΑ καλεί τους εργαζόμενους και τους ασφαλισμένους σε μαζικούς και ενωτικούς αγώνες για την ανατροπή της κυβέρνησης, της τρόικας και των μνημονιακών πολιτικών τους πριν τους οδηγήσουν στην απόλυτη οικονομική εξαθλίωση και φτώχεια.

Διαβάστε ακόμα:

ΣΥΡΙΖΑ: Κάνουν ανασχηματισμό για να εφαρμόσουν την ίδια πολιτική