ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στ.Μάνος: Οδηγείτε τη χώρα σε εμφύλιο

Στ.Μάνος: Οδηγείτε τη χώρα σε εμφύλιο

Είναι γνωστό πως ο Στέφανος Μάνος έχει εδώ και μερικά χρόνια αποφασίσει να μιλά αιρετικά για το πολιτικό σύστημα, μην αποφεύγοντας τις γωνίες και τις αιχμές.

Έτσι, με επιστολή του προς την εφημερίδα Καθημερινή, προειδοποιεί Υπουργούς της κυβέρνησης πως με τη στάση τους οδηγούν τη χώρα σε ένα "αλλιώτικο εμφύλιο", όπως τον ονομάζει με αφορμή το ζήτημα των απολύσεων στο Δημόσιο. Πιο συγκεκριμένα, ο βετεράνος πολιτικός επισημαίνει ότι "Νεο-ορκισθέντες υπουργοί, όπως οι κύριοι Ντινόπουλος και Λοβέρδος, βουλευτές, δικαστές, ΜΜΕ εξαπολύουν καθημερινώς μύδρους εναντίον των απολύσεων".

Είναι χαρακτηριστικό μάλιστα το παρακάτω απόσπασμα, με το οποίο προειδοποιεί αρκετά μέλη της κυβέρνησης πως θα οδηγηθεί η κοινωνία σε αδιέξοδο, αν δεν εφαρμοστούν οι μεταρρυθμίσεις με συνέπεια. Αναφέρει μάλιστα χαρακτηριστικά: "Η σημερινή Ελλάδα χωρίζεται σε δύο φυλές.

Σε αυτή που είναι στο Δημόσιο, ορίζει τους νόμους και ασκεί εξουσία και σε μια μεγαλύτερη, αλλά αδύναμη και δυναστευόμενη, έξω από το Δημόσιο. Θα έλθει η στιγμή που οι αδύναμοι θα επαναστατήσουν. Να προσέχουν οι κύριοι υπουργοί".