ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Λοβέρδος: Αναγκαστική η «συμβίωση» με Βενιζέλο!

Λοβέρδος: Αναγκαστική η «συμβίωση» με Βενιζέλο!

Τι λέει για τον άσπονδο «φίλο» ο… σωτήρας της Υγείας…

Μπορεί να δείχνουν ότι μετά την περίοδο του πολιτικού τους διαζυγίου βιώνουν ένα νέο «πολιτικό γάμο», ωστόσο η αλήθεια είναι πως αυτή τους η συμβίωση είναι αναγκαστική και υπακούει αποκλειστικά στην ανάγκη της πολιτικής τους επιβίωσης.

Ο λόγος για το νυν αρχηγό του ΠΑΣΟΚ Β. Βενιζέλο και τον πάλαι ποτέ «κολλητό» του Α. Λοβέρδο, τον… σωτήρα της Υγείας, ο οποίος αφού περιπλανήθηκε στην έρημο ενός κόμματος του 1% (και κάτω…) επανήλθε στας αγκάλας της Ελιάς και το παίζει μάλιστα υπαρχηγός της, ενώ δεν δίστασε να προστεθεί στην ισχνή δύναμη της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ, ως συνεργαζόμενος, λέει…

Ενώ φυσικά ουδείς αμφιβάλλει ότι η εκ νέου πολιτική τους συμβίωση υπαγορεύτηκε απ’ την ανάγκη για επιβίωση, είναι απ’ την άλλη χαρακτηριστική η καχυποψία που υπάρχει μεταξύ τους.

Ο μεν Βενιζέλος λέει ότι ο ίδιος επηρέασε τον Σαμαρά προκειμένου να βάλει στην κυβέρνηση τον Λοβέρδο, ο δε Λοβέρδος διαρρέει παντού ότι η ένταξή του στην κυβέρνηση είναι προϊόν απευθείας συζήτησής του με τον πρωθυπουργό.

Βέβαια και οι δύο λησμονούν (και αυταπατώνται ότι και ο λαός το λησμονεί) ότι ο μεν ένας (Λοβέρδος) έλεγε ότι δεν θα μπορούσε να είναι μέλος μιας κυβέρνησης που υλοποιεί ένα προϋπολογισμό τον οποίο ο ίδιος είχε καταψηφίσει (!), ο δε Βενιζέλος ισχυρίζονταν ότι προτού σχηματιστεί η νέα κυβέρνηση θα έπρεπε να υπάρξει η «αναθεωρημένη» προγραμματική συμφωνία μεταξύ της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ!

Ψιλά γράμματα, θα πείτε.

Αλλά έχει ιδιαίτερη σημασία το τι λέει σήμερα ο Λοβέρδος για την συγκατοίκησή του με τον Βενιζέλο.

Όταν μιλά με έμπιστούς του, τονίζει με κάθε ευκαιρία:

• Και τι να κάνω, αναγκαστικά συμβιώνω με τον Βαγγέλη, αλλά η καχυποψία… καχυποψία. Ο Βαγγέλης ποτέ δε σου λέει ποια είναι η στρατηγική του, για να δεις και να αποφασίσεις. Του έλεγα πριν απ’ τις ευρωεκλογές «τι θα κάνουμε αν τα αποτελέσματα δεν είναι καλά» και μου απαντούσε «θα το δούμε». Δεν μπορείς έτσι να εκπονήσεις στρατηγική, πας στα τυφλά. Αλλά τι να κάνω; Ήμουν στο 1% και πήγα στο 8%.

Φως-φανάρι, επομένως, ότι αυτό που κυριαρχεί και καθορίζει τη μεταξύ τους σχέση είναι μια οπορτουνιστική σύμπτωση ανάγκης πολιτικής ύπαρξης.

Κατά τα άλλα, αυτοί θα πρωταγωνιστήσουν για να φτιάξουν τη… «Δημοκρατική Παράταξη», ενώ αντάμα με τον Σαμαρά «σώζουν» και την ταλαίπωρη χώρα!

Διαβάστε επίσης:

Σηφουνάκης εναντίον Ελιάς

Συνεργασία με «Ποτάμι» και «Ελιά» προτείνει ο Λυκούδης