ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η Κ. Παπακώστα για την τοποθέτηση ράμπας ΑμεΑ στην παραλία της Ν. Μάκρης

Η Κ. Παπακώστα για την τοποθέτηση ράμπας ΑμεΑ στην παραλία της Ν. Μάκρης

Στην επιχείρηση αποκλεισμού συμπολιτών μας με κινητικά προβλήματα από την παραλία της Νέας Μάκρης αναφέρθηκε η υφυπουργός Υγείας, Κατερίνα Παπακώστα, με δήλωσή της.


Η υφυπουργός Υγείας εκφράζει τη λύπη της επειδή υποχρεώθηκε η πολιτεία σε συνεργασία με την αυτοδιοίκηση, να παρέμβουν «για κάτι το οποίο θεωρείται ως αυτονόητο, δηλαδή, την ακώλυτη πρόσβαση των ατόμων με αναπηρία και στις παραλίες της χώρας» και σημειώνει ότι υπάρχει ανάγκη «να εργαστούμε σκληρά, προκειμένου να αλλάξουμε την νοοτροπία, που αποκλείει τους ανθρώπους από την ενεργό συμμετοχή τους, σε όλες τις δράσεις της ζωής, λόγω της διαφορετικότητας, την οποία δεν επέλεξαν».

Διαβάστε τη δήλωση της Κ. Παπακώστα:

«Όταν ανέλαβα την πρωτοβουλία να στείλω ανοιχτή επιστολή προς τον εντεκάχρονο, Jay Beatty, ο οποίος γεννήθηκε με σύνδρομο Ντάουν, τον ευχαρίστησα για τη στάση του, ως ισχυρό σύμβολο, απέναντι στο στίγμα και στην περιθωριοποίηση.

Ομολογώ πως δεν ανέμενα, μέσα σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα, την εκδήλωση επιχείρησης αποκλεισμού συμπολιτών μας, με κινητικά προβλήματα, από τη χρήση της παραλίας της Νέας Μάκρης, όπου όλοι έχουν δικαίωμα πρόσβασης, πλην των κινητικά αναπήρων.

Λυπούμαι που υποχρεώθηκε η πολιτεία, σε συνεργασία με την αυτοδιοίκηση, να παρέμβουν για κάτι το οποίο θεωρείται ως αυτονόητο, δηλαδή, την ακώλυτη πρόσβαση των ατόμων με αναπηρία και στις παραλίες της χώρας.

Αυτό αναδεικνύει την ανάγκη να εργαστούμε σκληρά, προκειμένου να αλλάξουμε την νοοτροπία, που αποκλείει τους ανθρώπους από την ενεργό συμμετοχή τους, σε όλες τις δράσεις της ζωής, λόγω της διαφορετικότητας, την οποία δεν επέλεξαν. Ο αποκλεισμός του κοινωνικού στίγματος και της κοινωνικής περιθωριοποίησης είναι υπόθεση όλων μας».