ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Λοβέρδος: Το Μάιο ψηφίστηκε η ρύθμιση για τις μετεγγραφές

Λοβέρδος: Το Μάιο ψηφίστηκε η ρύθμιση για τις μετεγγραφές

«Δεν υπάρχουν χρήματα για τη μεγαλύτερη χρηματοδότηση των πανεπιστημίων», τόνισε μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του MEGA ο υπουργός Παιδείας.

Ο Ανδρέας Λοβέρδος ανέφερε ακόμη ότι: «Δεν πρόκειται να γίνουν σχολές αρχιτεκτονικής σε Κοζάνη και Ιωάννινα» και πρόσθεσε ότι: «Θα ανοίξουμε δρόμους ώστε να αυτοχρηματοδοτηθούν τα πανεπιστήμια». Μάλιστα, σημείωσε ότι στη συνάντηση που έχει σήμερα με τον πρωθυπουργό θα συζητηθούν τα θέματα της Παιδείας.

Ο υπουργός μίλησε και για το μείζον θέμα των μετεγγραφών λέγοντας ότι το Μάιο στη Βουλή ψηφίστηκε μία ρύθμιση που έδωσε δικαίωμα μετεγγραφής σε όλους. «Όταν βάζεις δικαίωμα μετεγγραφής, ο καθένας μπορεί να το ασκήσει». Επιτέθηκε όμως και σε εκείνους που τον κατηγορούν, λέγοντας: «Εκείνοι που δεν ξέρουν να βάλουν γυαλιά και να διαβάσουν. Η Βουλή δεν είναι κομπογιαννιτών, ψηφίστηκε μια ρύθμιση το Μάιο που εφαρμόζεται».

Ο κ. Λοβέρδος σημείωσε ότι το εκπαιδευτικό μας σύστημα στηρίζεται στην επίδοση των μαθητών. Και τόνισε: «Η μετεγγραφή το αναιρεί αυτό γιατί σε κάποιες σχολές έχουμε πολλά παιδιά και σε κάποιες πόλεις τα πανεπιστήμια κινδυνεύουν με θανάτωση».

Ο κ. Λοβέρδος πρόσθεσε ότι στο υπουργείο περιμένουν να δουν πως θα γίνουν οι αιτήσεις το Σεπτέμβριο και θα αποφασίσουν. Σε καμία περίπτωση όμως διαμήνυσε δεν μπορεί μια οικογένεια να φροντίζει δύο σπίτια. «Ακόμη και τα δύο σπίτια δεν μπορεί να τα σηκώσει μια οικογένεια. Τα παιδιά, εάν είναι δύο για παράδειγμα, θα σπουδάσουν στον ίδιο τόπο ή εάν το μέρος όπου μένει η οικογένειά τους έχει και το αντίστοιχο τμήμα θα πάει το παιδί τους εκεί».

«Χρειάζεται», είπε «να βρούμε λύσεις για τα πανεπιστήμια», και πρόσθεσε: «Ο Έλληνας νομοθέτης δεν είναι κομπογιαννίτης», καταλήγοντας ακόμη στο ότι σήμερα υπάρχουν πάρα πολλά άδεια κτήρια στην επαρχία.

Διαβάστε επίσης: Καλαφάτης: Ο ΣΥΡΙΖΑ κατόρθωσε να διαφωνήσει με τον εαυτό του