ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σε σχολεία ακριτικών νησιών ο Α. Λοβέρδος

Σε σχολεία ακριτικών νησιών ο Α. Λοβέρδος

Σχολεία ακριτικών νησιών επισκέφθηκε ο υπουργός Παιδείας, Ανδρέας Λοβέρδος, με αφορμή την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.


Ο κ. Λοβέρδος ξεκίνησε την περιοδεία στα Δωδεκάνησα από τους Λειψούς, στη συνέχεια μετέβη στο Αγαθονήσι, ενώ αυτή την ώρα έχει φτάσει στη Σύμη όπου θα παραστεί σε εκδήλωση γνωριμίας των μαθητών με το πρόγραμμα "kids Athletics" στο πλαίσιο του Κοινωνικού σχολείου.

Την Παρασκευή, ο υπουργός Παιδείας θα επισκεφτεί το Καστελόριζο και το μεσημέρι θα βρίσκεται στο νησί της Ρόδου όπου θα παραστεί στα εγκαίνια Λυκείου.

Ο υπουργός Παιδείας ευχήθηκε καλή σχολική χρονιά σε μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς και επισήμανε, μεταξύ άλλων, πως τα βιβλία έχουν φτάσει έγκαιρα σε όλα τα σχολεία της χώρας, ενώ εμφανίστηκε βέβαιος ότι θα ξεπεραστούν «με τη βοήθεια όλων» τα «αρκετά» προβλήματα που έχουν σχολεία και εκπαιδευτικοί.

Συγκεκριμένα, από τους Λειψούς, όπου παρευρέθηκε στον αγιασμό των σχολείων αναφέρθηκε στην προσπάθεια που γίνεται ώστε να μην υπάρξουν κενά. «Σήμερα προσπαθούμε σε όλη την Ελλάδα να είναι όλα μας τα σχολεία ανοιχτά και οι καθηγητές, οι δάσκαλοι και οι νηπιαγωγοί να είναι στις θέσεις τους. Θα δούμε στο τέλος της ημέρας κατά πόσο θα πετύχουμε τους στόχους μας» δήλωσε.

Διαβάστε επίσης:

Πρώτο κουδούνι με δεκάδες προβλήματα