ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ποιοι «προκαλούν» τον Καραμανλή

Ποιοι «προκαλούν» τον Καραμανλή

Το τελευταίο διάστημα στο εσωτερικό της ΝΔ διεξάγεται ένας ανορθόδοξος πόλεμος μεταξύ γνωστών-αγνώστων παραγόντων και μικρομεσαίων στελεχών που συνεχώς περιστρέφουν την συζήτηση γύρω από το πρόσωπο του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή.

Προκαλεί αίσθηση το γεγονός ότι λίγες μέρες πριν την επέτειο των 40 χρόνων από την ίδρυση της παράταξης υπάρχουν διαρροές σε συγκεκριμένα ΜΜΕ, φίλα προσκείμενα προς το Μαξίμου, τα οποία καλλιεργούν ένα «κλίμα» σε βάρος του πρώην πρωθυπουργού.

Προφανώς κάποιοι έχουν επιλέξει να τον βάλουν στο κάδρο της εκλογικής συντριβής της ΝΔ όπως αυτή αποτυπώνεται στις τελευταίες δημοσκοπήσεις.

Και προφανώς κάποιοι τρέμουν στην ιδέα, ότι σε κάποια στιγμή ο Κ. Καραμανλής θα μπορούσε να κινηθεί προκειμένου να αποτρέψει τη διάλυση της Ν.Δ., όπου την οδηγεί η σημερινή της ηγεσία.

Άλλωστε είναι αλήθεια ότι δέχεται τέτοιες εισηγήσεις από πολλούς βουλευτές και στελέχη, που τον επισκέπτονται στο πολιτικό του γραφείο στην Παναγή Κυριακού. Μέχρι στιγμής μόνο ακούει και συνιστά «υπομονή και ψυχραιμία».

Την ίδια ώρα, παράκεντρα της παράταξης που βιώνουν παρασιτικά στην ΝΔ προσπαθούν να εγκλωβίσουν τον Καραμανλή με ψευδείς και ανυπόστατες ειδήσεις.

Η αρχή έγινε με διαρροές περί υποψηφιότητάς του για τη θέση του Πρόεδρου της Δημοκρατίας, αν και γνώριζαν πολύ καλά τη θέση του, ότι δηλαδή – έτσι όπως έχουν τα πράγματα - δεν ενδιαφέρεται.

Πίστεψαν ότι με αυτό τον τρόπο αν μεν αρνηθεί, τότε θα του φορτώσουν την ευθύνη για τις πρόωρες εκλογές.

Αν αποδέχονταν, θα του φόρτωναν την ευθύνη για την ήττα στις εκλογές, αφού θα διέρρεαν ότι η Ν.Δ. καταψηφίστηκε επειδή ο κόσμος δεν τον θέλει για Πρόεδρο!

Στη συνέχεια διέρρευσαν ότι ο Καραμανλής προτείνει να ξεκινήσει νωρίτερα η διαδικασία για την εκλογή Προέδρου, ώστε να ξεκαθαρίσει το ομιχλώδες τοπίο.

Ποια είναι η αλήθεια;

Ότι ο πρώην πρωθυπουργός έχει την εκτίμηση, ότι οι Σαμαράς και Βενιζέλος κάποια στιγμή θα αναλάβουν μια τέτοια πρωτοβουλία, ώστε να ξεφύγουν απ’ τα αδιέξοδά τους. Μέχρι εκεί. Ποτέ δεν είπε, ότι προτείνει ο ίδιος κάτι τέτοιο.

Επίσης, αποκλειστικές πληροφορίες μας αναφέρουν ότι:

• Ο Σαμαράς έχει αποφασίσει να έχει στα ψηφοδέλτια των επόμενων εκλογών και τον Καραμανλή και τη Ντόρα, ώστε να τους βάλει στο κάδρο της εκλογικής αποτυχίας.

Έχει δεχτεί σχετικές εισηγήσεις από συνεργάτες του.

Και έχουν αρχίσει οι διαρροές περί των προθέσεων Καραμανλή, σε ελεγχόμενα ΜΜΕ και δημοσιογράφους, ότι φυσικά και ο πρώην πρωθυπουργός λέει ότι θα είναι υποψήφιος, ενώ τέτοια συζήτηση μαζί του δεν έχει γίνει!

Ακόμα, διέρρευσαν την επίσκεψη που του έκανε την Παρασκευή ο Δημ. Σταμάτης, εκ μέρους του Σαμαρά.

Στόχος να τον εκθέσουν.

Αφού σύμφωνα με τις ίδιες διαρροές του έγινε πρόσκληση να παραστεί στην εκδήλωση στη Χαλκιδική, για τα 40χρονα της Ν.Δ.

Ο Κ. Καραμανλής μέχρι τώρα δεν έχει απαντήσει, αν θα πάει.

Κι έτσι σε φιλικά προς το Μαξίμου Μέσα έχει αρχίσει μια επίθεση εναντίον του. Με πασίδηλο στόχο, να τον πιέσουν προκειμένου να είναι παρών εκεί, ώστε να τον κάνουν συνυπεύθυνο της πορείας προς τη μεγάλη ήττα…

Οι προσπάθειες να προκληθεί μετωπική σύγκρουση με τον Καραμανλή θα έχουν συνέχεια. Και θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον, ο τρόπος απάντησής του… όταν έρθει η ώρα!

Υ.Γ.: Ένα «πουλάκι», παλιά καραβάνα της πολιτικής μας έλεγε χαρακτηριστικά:

Μιας και στη Χαλκιδική θα βρίσκεται ο Π. Μολυβιάτης, δεν θα είχε ενδιαφέρον να… δώσει στη δημοσιότητα τις επιστολές που αντάλλαξαν το 1993 ο Σαμαράς με τον εθνάρχη Κων/νο Καραμανλή;

Μήπως και μάθει επιτέλους ο ελληνικός λαός και ο κόσμος της ΝΔ την αλήθεια;

Διαβάστε επίσης:

Ναι σε κεντροδεξιό, όχι στον Καραμανλή