ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Το πρόγραμμα της Αμάλ Αλαμουντίν στην Αθήνα

Το πρόγραμμα της Αμάλ Αλαμουντίν στην Αθήνα

Στην Αθήνα βρίσκεται από τη Δευτέρα η σύζυγος του Τζορτζ Κλούνεϊ και δικηγόρος, Αμάλ Αλαμουντίν-Κλούνεϊ, καθώς και οι βρετανοί νομικοί Τζέφρι Ρόμπερτσον και Νόρμαν Πάλμερ, οι οποίοι θα έχουν επαφές με την κυβέρνηση σε σχέση με το θέμα των Γλυπτών του Παρθενώνα.

Η ομάδα των νομικών συναντήθηκε το μεσημέρι της Τρίτης με τον υπουργό Πολιτισμού Κώστα Τασούλα στο γραφείο του.

«Ελπίζω θα τα καταφέρουμε» ήταν η απάντηση της Αμάλ Αλαμουντίν όταν δημοσιογράφοι τη ρώτησαν καθώς έμπαινε στο γραφείο του υπουργού αν θα τα καταφέρει να φέρει πίσω στην Αθήνα τα Γλυπτά του Παρθενώνα από το Βρετανικό Μουσείο.

Την Τετάρτη οι τρεις δικηγόροι θα συναντηθούν με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά στο Μέγαρο Μαξίμου, ενώ θα ακολουθήσει ξενάγηση στο Μουσείο της Ακρόπολης.

Οι τρεις δικηγόροι πρόκειται να δώσουν συμβουλές στην ελληνική κυβέρνηση για τις νομικές επιλογές που διαθέτει σχετικά με τη διεκδίκηση των Γλυπτών.

Η συνάντηση των δυο πλευρών αναμένεται να διαρκέσει 45 λεπτά με μια ώρα και στη συνέχεια ο Έλληνας υπουργός θα τους παραθέσει γεύμα σε γνωστό εστιατόριο στο Μικρολίμανο.

Αν και η ελληνική πλευρά φαίνεται διστακτική να πάει το θέμα στα δικαστήρια, θέλει να διεκδικήσει πιο δυναμικά την επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα από το Βρετανικό Μουσείο.

Η ελληνική κυβέρνηση ελπίζει ότι η 36χρονη δικηγόρος με τη δημοσιότητα που έχει συγκεντρώσει το τελευταίο διάστημα εξαιτίας του γάμου της με τον διάσημο ηθοποιό, Τζορτζ Κλούνεϊ, θα μπορούσε να γίνει το πρόσωπο της ελληνικής διεκδίκησης.

Την Τετάρτη η Αλαμουντίν και οι συνεργάτες της θα γίνουν δεκτοί στις 11:30 από τον πρωθυπουργό, στο Μέγαρο Μαξίμου και στις 13:00 είναι προγραμματισμένο να επισκεφτούν το Μουσείο της Ακρόπολης.

Εκεί, διευθυντής του Μουσείου της Ακρόπολης, Δημήτρης Παντερμαλής, παρουσία και του υπουργού Πολιτισμού, Κώστα Τασούλα, θα ξεναγήσει την αντιπροσωπεία του παγκοσμίου φήμης δικηγορικού γραφείου Doughty Street Chamber sστους χώρους του Μουσείου. Θα ακολουθήσει στις 13:30 συνέντευξη Τύπου.

Στις 14:00 θα παρατεθεί γεύμα στο εστιατόριο του Μουσείου και στις 16:00 θα τους ξεναγήσουν και τον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης.

Πόσο κόστισε η επίσκεψη της Αλαμουντίν;

Σε σημερινό δημοσίευμα η εφημερίδα «Αυγή» αφήνει πολλά ερωτήματα γύρω από την επίσκεψη της κυρίας Κλούνεϊ - Αλαμουντίν στην Ελλάδα. Συγκεκριμένα κάνει λόγο για ερωτήματα που σχετίζονται με το γεγονός ότι το δικηγορικό γραφείο Doughty Street Chambers επανέρχεται στην υπόθεση των Γλυπτών, ενώ επισημαίνεται ότι δημιουργεί ακόμη μεγαλύτερα ερωτήματα το γεγονός ότι η κυβέρνηση υποδέχεται εκπροσώπους του οίκου. Ακόμα αναφέρει ότι εγκρίθηκε δαπάνη 10.8885,50 ευρώ για αεροπορικά εισιτήρια και την ενοικίαση αυτοκινήτου με οδηγό για τις μετακινήσεις της κυρίας Κλούνεϊ και των υπολοίπων νομικών. «Προς το παρόν βλέπουμε ότι κοστίζουν οι άμισθες υπηρεσίες της της Αμάλ Αλαμουντίν», σημειώνει το άρθρο της εφημερίδας.

Διαβάστε επίσης:

Με τον υπουργό Πολιτισμού συναντάται η Αμάλ Αλαμουντίν

«Μη μου τους Άγγλους τάραττε»-Η πικρή αλήθεια της κλοπής των μαρμάρων

Την Τετάρτη, η συνάντηση της Αμάλ Αλαμουντίν με τον Αντώνη Σαμαρά