ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νέα κόντρα στη συγκυβέρνηση: Χριστοφιλοπούλου εναντίον Χαρδούβελη

Νέα κόντρα στη συγκυβέρνηση: Χριστοφιλοπούλου εναντίον Χαρδούβελη

Νέα ενδοκυβερνητική κόντρα ξέσπασε, λίγες μόνο ώρες μετά τις εκατέρωθεν βολές Μητσοτάκη και ΠΑΣΟΚ για το νέο μισθολόγιο στο Δημόσιο.

Αυτή τη φορά, το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης στράφηκε εναντίον του υπουργείου Οικονομικών με αφορμή διάταξη που συμπεριελήφθη σε υπουργική τροπολογία του υπουργείου Οικονομικών.

Η Εύη Χριστοφιλοπούλου ανακοίνωσε την απόσυρση της διάταξης αφήνοντας αιχμές για τον υπουργό Οικονομικών, Γκίκα Χαρδούβελη, ο οποίος έσπευσε να καταθέσει την εν λόγω τροπολογία.

Συγκεκριμένα, η τροπολογία είχε κατατεθεί από το υπουργείο Οικονομικών σε νομοσχέδιο του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης που καθιερώνει την αρχή της ανοιχτής διάθεσης και περαιτέρω χρήσης εγγράφων και πληροφοριών του δημοσίου και προβλέπει ότι «πράξεις ανάληψης υποχρέωσης δαπάνης και σχετικές ανακλητικές αποφάσεις των διατακτών που έχουν εκδοθεί αποκλειστικά μέχρι 30.09.2014, ισχύουν από την ημερομηνία έκδοσης τους, ανεξάρτητα από τον χρόνο ανάρτησης αυτών στο διαδίκτυο (Πρόγραμμα Διαύγεια)».

Η τροπολογία εκτός από τον υπουργό Οικονομικών, Γκίκα Χαρδούβελη υπογράφεται και από συναρμόδιους υπουργούς ανάμεσα στους οποίους και ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Όπως όμως εξήγησε η κ. Χριστοφιλοπούλου, έχοντας δίπλα της τον κ. Μητσοτάκη, η διάταξη αυτή παρεισέφρυσε από λάθος στη συγκεκριμένη τροπολογία και επειδή δεν διαπνέεται από το πνεύμα της Διαύγειας που προωθεί το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, θα αποσυρθεί.

Η απόσυρση, όπως ενημέρωσε η κ. Χριστοφιλοπούλου, θα γίνει από το υπουργείο Οικονομικών.

Διαβάστε επίσης:

Οι δανειστές «παίζουν» με τον Σαμαρά!