ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δένδιας: Λύση – πακέτο για δάνεια και δόσεις

Δένδιας: Λύση – πακέτο για δάνεια και δόσεις

Σε τελική φάση είναι η συζήτηση με την τρόικα για τα "κόκκινα" δάνεια και αρκετά σύντομα θα μπορέσει να δοθεί μια λύση, σύμφωνα με την εκτίμηση του υπουργού Ανάπτυξης Ν. Δένδια.

Ο υπουργός, σε συνέντευξη στον ραδιοφωνικό σταθμό real fmκαι στον Ν. Χατζηνικολάου, ανέφερε ότι θα διευρυνθούν λίγο τα περιθώρια της ρύθμισης και αυτή θα αφορά 160.000 επιχειρήσεις.

«'Άρα μιλάμε για 160.000, είτε επιχειρήσεις είτε ελεύθερους επαγγελματίες, οι οποίοι έχουν πάνω από 600 - 700.000 θέσεις εργασίας. Είναι το ίδιο το ζήτημα, τεράστιο. Μιλάμε για οφειλές μόνο προς τον ιδιωτικό τομέα 40 δισ. ευρώ. Εάν βάλουμε όλες τις οφειλές και προς το δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία προσεγγίζουμε σχεδόν τα 100 δισ. ευρώ. Πρέπει αυτή η επιχείρηση να μπορεί συγχρόνως να κλείσει τις εκκρεμότητές της και με το Δημόσιο, την εφορία και τα ασφαλιστικά ταμεία και να μπορέσει να γυρίσει στην αγορά να δουλέψει, να παράγει πλούτο, να κρατήσει θέσεις εργασίας» είπε ο κ. Δένδιας.

Σε ερώτηση εάν η ρύθμιση πρέπει να είναι ενιαία για ασφαλιστικά ταμεία, εφορία και τράπεζες ο κ. Δένδιας είπε ότι τα συναρμόδια υπουργεία μαζί με τις τράπεζες και υπό την επιτήρηση της τρόικα «δημιουργούν ένα πλέγμα το οποίο να επικοινωνεί. Δηλαδή η ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων δανείων προς τις τράπεζες να επικοινωνεί με τις ρυθμίσεις του Δημοσίου και με τις ρυθμίσεις προς τα ασφαλιστικά ταμεία».

Διαβάστε επίσης:

Βρούτσης: Έως τέλος του μήνα οι διατάξεις για τη ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων