ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνάντηση Σαμαρά – Βενιζέλου και στο βάθος... ανασχηματισμός

Συνάντηση Σαμαρά – Βενιζέλου και στο βάθος... ανασχηματισμός

Τον Ευάγγελο Βενιζέλο αναμένεται να δει αύριο το απόγευμα ο Αντώνης Σαμαράς σε μία συζήτηση που θα περιστραφεί γύρω από τις απαιτήσεις της τρόικας, αλλά και τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις.

Σήμερα, Τετάρτη 29 Οκτβρίου, ο Γκίκας Χαρδούβελης συναντά το Βόλφγκανκ Σόιμπλε στο περιθώριο της 7ης Συνεδρίασης Φόρουμ του ΟΟΣΑ, ωστόσο τα νέα που φτάνουν από την τρόικα δεν είναι καλά για το Μέγαρο Μαξίμου.

Οι εκπρόσωποι των δανειστών μας δηλώνουν σε κάθε τόνο πως αν η ελληνική πλευρά δεν προωθήσει τις παρεμβάσεις στο ασφαλιστικό και τα εργασιακά δεν πρόκειται να επιστρέψουν στην Αθήνα, μια απειλή που αν πραγματοποιηθεί θα βάλει φωτιά στα σενάρια της κυβέρνησης, καθώς αυτό θα σημαίνει πως θα καθυστερήσει και την εκταμίευση της τελευταίας δόσης.

Η συζήτηση πάντως θα έχει αρκετό παρασκήνιο, μιας και αναμένεται να οριστικοποιηθεί το πρόσωπο που θα αντικαταστήσει το Δημήτρη Αβραμόπουλο στο κυβερνητικό σχήμα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στενός συνεργάτης του πρωθυπουργού εισηγείται στον κ. Σαμαρά να προχωρήσει σε μίνι ανασχηματισμό, ώστε να φρεσκάρει το κυβερνητικό σχήμα, να σημάνει αντεπίθεση κατά του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και να στείλει ένα σαφές μήνυμα στο εσωτερικό τόσο της ΝΔ όσο και του ΠΑΣΟΚ.

Σχετικές ειδήσεις