ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Οικονομία και νέος ΥΕΘΑ στο επίκεντρο της συνάντησης Σαμαρά – Βενιζέλου

Οικονομία και νέος ΥΕΘΑ στο επίκεντρο της συνάντησης Σαμαρά – Βενιζέλου

Με τη συμμετοχή και του υπουργού Οικονομικών κ. Γκίκα Χαρδούβελη πραγματοποιήθηκε η συνάντηση των δύο κυβερνητικών εταίρων.

Στην ατζέντα της συνάντησης βρέθηκαν οι πολιτικές και οικονομικές εξελίξεις, με τους κκ Σαμαρά και Βενιζέλο να «κλειδώνουν» σύμφωνα με πληροφορίες τον όνομα ου νέου υπουργού Εθνικής Άμυνας που θα πάρει τη θέση του Δ. Αβραμόπουλου.

«Σύντομα θα γίνουν και οι επίσημες ανακοινώσεις», δήλωσε εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου ο κ. Βενιζέλος.

«Η τρόικα θα έρθει το ταχύτερο δυνατό» είπε ο Ευ. Βενιζέλος. Παράλληλα ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης σημείωσε πως οι ελληνικές θέσεις είναι διαμορφωμένες, υπάρχει πλαίσιο και υπάρχει ολοκληρωμένο σχέδιο βάση του οποίου πορεύεται η κυβέρνηση.

«Σημασία έχει να ολοκληρωθεί εμπροθέσμως η αξιολόγηση γιατί θέλουμε να είναι η τελευταία εμφάνιση της τρόικας» είπε χαρακτηριστικά ο Ευ. Βενιζέλος.

«Η κυβέρνηση δεν δείχνει διατεθειμένη να ανοίξει το ασφαλιστικό σε αυτή την χρονική στιγμή» καθώς όπως τόνισε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ δεν θα πρέπει να ξεχνάμε τις αλλαγές που έχουν γίνει σε αυτό τον τομέα. Υπάρχουν και αναλογιστικές μελέτες σημείωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης.

Οι δύο πολιτικοί αρχηγοί συζήτησαν και για τις εξελίξεις στο μέτωπο της οικονομίας καθώς η τρόικα επιστρέφει και πολλά θέματα παραμένουν ανοιχτά.

Ωστόσο, όπως δήλωσε ο Γκίκας Χαρδούβελης μετά τη συνάντηση, «όλα τα θέματα θα κλείσουν εντός του Νοεμβρίου».Ο Γκίκας Χαρδούβελης εμφανίστηκε βέβαιος ότι η τρόικα θα επιστρέψει στις αρχές Νοεμβρίου στην Αθήνα, αν και στο ΔΝΤ εκφράζονται επιφυλάξεις για το πότε θα επιστρέψουν οι εκπρόσωποι των δανειστών στην χώρας, καθώς όπως υποστηρίζουν δεν έχουν λάβει τις ελληνικές θέσεις.

Σχετικές ειδήσεις