ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παφίλης: Να μην πέσει στην παγίδα του αποπροσανατολισμού ο λαός

Παφίλης: Να μην πέσει στην παγίδα του αποπροσανατολισμού ο λαός

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, Θανάσης Παφίλης σε σημερινή του παρέμβαση στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα Mega» σχετικά με την απλή αναλογική είπε ότι «ακριβώς τα ίδια έκανε και το ΠΑΣΟΚ.

Είπε ότι πρώτος νόμος που θα κάνω είναι η απλή αναλογική, όμως είπε ότι επειδή πρέπει να κάνω την αλλαγή - αυτή που δεν έγινε ποτέ - θέλω να διατηρήσω αυτό το νόμο. Τα ίδια κάνει και ο ΣΥΡΙΖΑ σήμερα, όχι μόνο εκεί αλλά σε όλα», προσθέτοντας ότι «για εμάς το πιο σημαντικό είναι ο λαός να μην πέσει σ' αυτή την παγίδα του αποπροσανατολισμού, να παρακολουθεί το δικομματικό καβγά στο όνομα της εκλογής του Προέδρου της Δημοκρατίας και όλα τα υπόλοιπα, αλλά να βγει στο δρόμο να διεκδικήσει, να πει «στοπ» φτάνει μέχρι εδώ».

«Ευκαιρία είναι το Σάββατο στο Σύνταγμα, που πάνω από 900 φορείς, σωματεία, φοιτητικοί σύλλογοι, αγροτικοί, επαγγελματικοί σύλλογοι στηρίζουν αυτό το μεγάλο συλλαλητήριο» πρόσθεσε.

Τόνισε ότι μέσα στην ΕΕ δεν μπορείς να αλλάξεις ριζικά πολιτική και στην παρατήρηση ότι «μπορείς να βελτιώσεις την θέση σου» είπε ότι καμία συζήτηση δεν γίνεται για το πώς θα δώσουν πίσω στους λαούς αυτά που πήραν, το αντίθετο, «αυτό που συζητάνε είναι το πόσα περισσότερο θα πάρουν απ' τους εργαζόμενους και το πώς θα εξοικονομήσουν κεφάλαια για να χρηματοδοτήσουν τις μεγάλες επιχειρήσεις».

Ερωτηθείς για τα τεκταινόμενα στην Περιφέρεια είπε «στην Περιφέρεια έγινε η μεγάλη «ανατροπή» και η μεγάλη «αλλαγή». Έφερε η κ. Δούρου τον προϋπολογισμό του κ. Σγουρού με κάποιες μικροβελτιώσεις, ακριβώς στην ίδια λογική. Αυτό που αλλάζει είναι ένα κονδύλι το οποίο το βάζει για να αντιμετωπίσει υποτίθεται την ανθρωπιστική κρίση, αλλά και σ' αυτό το κονδύλι το ποσοστό είναι 70%-30%, δηλαδή 70% στις επιχειρήσεις και 30% για την ανεργία και την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης».

«Το συμπέρασμα είναι ότι συνεχίζεται η ίδια πολιτική. Είναι ο προάγγελος, είναι η γεύση, είναι εικόνα από το μέλλον» υπογράμμισε ο κ. Παφίλης ο οποίος στην υπό μορφή ερωτήματος παρατήρηση ότι «είναι ηττοπαθής η άποψη πως δεν αλλάζει τίποτε» είπε ότι «μπορείς να διεκδικήσεις και να αλλάξεις μερικά πράγματα, μέχρι να ανατρέψεις συνολικά μόνο με μια προϋπόθεση: ότι θα βγει ο λαός στο δρόμο και θα υποχρεώσει την οποιαδήποτε κυβέρνηση να κάνει υποχωρήσεις».

«Μπορείς να ανατρέψεις μερικά πράγματα, όμως συνολικά θέλει ανατροπή όλης της πολιτικής. Δεν αναρωτιέστε γιατί κανένας απ' τους δύο δε λέει ότι θα γυρίσουμε στο 2009; Ότι κανείς στην ΕΕ δε λέει ότι θα γυρίσουμε στο 2009;» είπε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ καταλήγοντας «γι αυτό λέμε ότι ο λαός πρέπει να βγει στο δρόμο, να διεκδικήσει και όχι να περιμένει πότε θα γίνουν εκλογές. Ο ΣΥΡΙΖΑ πήρε 27%. Πότε κατέβασε τον κόσμο στο δρόμο; Προϋπόθεση λοιπόν για να μπορέσει να αναπτυχθεί το κίνημα είναι να είναι ισχυρό το ΚΚΕ», είπε ο κ. Παφίλης.

Σχετικές ειδήσεις