ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τσίπρας: Συμβούλιο πολιτικών αρχηγών για ορισμό ημερομηνίας εκλογών

Τσίπρας: Συμβούλιο πολιτικών αρχηγών για ορισμό ημερομηνίας εκλογών

Την άμεση σύγκληση του συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών προκειμένου να συμφωνηθεί η ημερομηνία διεξαγωγής των εκλογών πριν την προεδρική εκλογή και πριν την υπογραφή νέων συμφωνιών με τους εταίρους, ζήτησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας.

Κατά τη συνάντησή του με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια ο κ. Τσίπρας παρουσίασε το πλαίσιο θέσεων και αρχών για «δημοκρατική διέξοδο» από την κρίση.

Ο κ. Τσίπρας πρότεινε ακόμη στο συμβούλιο αυτό να διερευνηθεί η δυνατότητα να υπάρξει συμφωνία για το πρόσωπο του Προέδρου της Δημοκρατίας, από τη Βουλή που θα προκύψει μετά τις εκλογές.

Ο πρόεδρος του έστρεψε τα πυρά του και κατά του Αντώνη Σαμαρά κατηγορώντας τον πως οδηγεί τη χώρα σε μια παρατεταμένη περίοδο έντασης μέχρι τον Μάρτιο, καθώς, όπως είπε, δεν διαθέτει την απαιτούμενη πλειοψηφία για την εκλογή Προέδρου, «κάνοντας επιλογή αποσταθεροποίησης».

«Η χώρα χρειάζεται σταθερότητα», πρόσθεσε ο κ. Τσίπρας, υπογραμμίζοντας την ανάγκη «με ομαλό και συντεταγμένο τρόπο να υπάρξει μια κυβέρνηση ισχυρή, με ισχυρή λαϊκή εντολή».

Σχετικές ειδήσεις