ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συγκλονισμένος ο Δ. Αβραμόπουλος από την τραγωδία στα νερά της Τουρκίας

Συγκλονισμένος ο Δ. Αβραμόπουλος από την τραγωδία στα νερά της Τουρκίας

Συγκλονισμένος από την τραγωδία που σημειώθηκε το πρωί της Δευτέρας (4/11) στην Τουρκία, όπου τουλάχιστον 24 άνθρωποι πνίγηκαν όταν βυθίστηκε το πλοιάριο στο οποίο επέβαιναν δεκάδες μετανάστες, δήλωσε απόψε ο νέος Επίτροπος Μετανάστευσης και Εσωτερικών Υποθέσεων Δημήτρης Αβραμόπουλος.

Ο νέος Επίτροπος υποσχέθηκε ότι θα παρουσιάσει μια "αποτελεσματικότερη" προσέγγιση στο πρόβλημα της παράνομης μετανάστευσης.

«Είμαι συγκλονισμένος από την τραγωδία που σημειώθηκε σήμερα (σ.σ. τη Δευτέρα) στην Τουρκία», η οποία «καταδεικνύει για άλλη μία φορά ότι επείγει να αναλάβουμε συγκεκριμένες ενέργειες για να σώσουμε ζωές, να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα της παράνομης μετανάστευσης και να βοηθήσουμε να προστατευτούν αυτοί που το έχουν ανάγκη» ανέφερε σε ανακοίνωσή του.

Ο κ. Αβραμόπουλος σημείωσε ότι «είναι επιτακτική ανάγκη να βελτιώσουμε τη συνεργασία μας» με τις χώρες εκείνες απ' όπου αναχωρούν οι μετανάστες που επιδιώκουν να φτάσουν στην ΕΕ και διαβεβαίωσε ότι αυτή θα είναι η βασική προτεραιότητά του από τη θέση του Επιτρόπου Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιδιότητας του Πολίτη.

«Θα συνεχίσω να παρακολουθώ την εξέλιξη της κατάστασης, σε επαφή με τις αρμόδιες αρχές όλων των εμπλεκομένων ή ενδιαφερομένων χωρών. Επιπροσθέτως, σκοπεύω να παρουσιάσω μια συνολική προσέγγιση για την αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση του προβλήματος», τόνισε.

Το πλοιάριο που βυθίστηκε σήμερα στο βόρειο τμήμα του Βοσπόρου μετέφερε 43 ανθρώπους, κυρίως Αφγανούς, Σύρους και Τουρκμένους που, σύμφωνα με τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης, επιδίωκαν να φτάσουν στη Ρουμανία.

Σχετικές ειδήσεις