ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Άδωνις σε ρόλο «καμικάζι»

Ο Άδωνις σε ρόλο «καμικάζι»

«Πάμε σε εκλογικό αιφνιδιασμό με τεχνητή κρίση».

Το σενάριο κυκλοφορεί ευρέως εδώ και πάρα πολλούς μήνες στο Μαξίμου. Σήμερα, Τρίτη, 18/11/2014 το αποκάλυψε και ο Άδωνις Γεωργιάδης με τις δημόσιες τοποθετήσεις του εναντίον του ΠΑΣΟΚ.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος ισχυρίστηκε σε τηλεοπτικές του δηλώσεις ότι το ΠΑΣΟΚ καθυστερεί κάποια πράγματα που πρέπει να γίνουν και πρόσθεσε πως «αν δεν θέλουν, να μας το πουν να πάμε σε εκλογές».

Είναι κάτι παραπάνω από βέβαιο ότι ο Άδωνις δεν θα έλεγε ποτέ κάτι αν πρώτα δεν είχε πάρει το «πράσινο» φως από τον Σαμαρά. Άλλωστε από την πρώτη στιγμή που ο Σαμαράς τον ενέταξε στη ΝΔ ο κ. Γεωργιάδης είχε το ρόλο του «καμικάζι».

Θυμίζουμε μόνο για την ιστορία ότι τον ίδιο ακριβώς ρόλο είχε και κατά τη διάρκεια της θητείας του στο ΛΑΟΣ όπου «εκτελούσε» - πολιτικά και από τηλεοράσεως - όποιον έμπαινε εμπόδιο στα σχέδια του τότε αρχηγού του, Γιώργου Καρατζαφέρη.

Ήταν ο άνθρωπος των ειδικών αποστολών και γι αυτό τοποθετήθηκε από τον Σαμαρά και στο υπουργείο Υγείας, προκειμένου να διαλύσει το Εθνικό Σύστημα Υγείας κατ΄ εντολή της τρόικας!

Τώρα που η κυβέρνηση αλλά και ο ίδιος ο Σαμαράς βρίσκονται με την… πλάτη στον τοίχο, ο κ. Γεωργιάδης αναλαμβάνει για άλλη μια φορά ρόλο «κασκαντέρ». Μπαίνει μπροστά για να δημιουργήσει μια τεχνητή κρίση και να ανοίξει το δρόμο προκειμένου αμέσως μετά ο Σαμαράς να ισχυριστεί ότι υπάρχει πρόβλημα συνεννόησης με το ΠΑΣΟΚ.

Συνεπώς, μπαίνει σε εφαρμογή το σχέδιο περί τεχνητής κρίσης με σκοπό το πολιτικό κόστος σε ένα ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών να το χρεωθεί το ΠΑΣΟΚ κι όχι ο Σαμαράς.

Από την άλλη πλευρά στο ΠΑΣΟΚ μαθαίνουμε ότι είναι πυρ και μανία με τον Άδωνι. Εύλογα θα αναρωτηθείτε: «Μα τώρα κατάλαβαν τι ρόλο παίζει ο Άδωνις τόσο καιρό;». Τα στελέχη της Χαριλάου Τρικούπη βγήκαν στα… κάγκελα και σε δημόσιες τοποθετήσεις τους τον κατηγορούν ότι «λειτουργεί σαν εκπρόσωπος της τρόικας», ότι «θέλει να κατεβάσουμε τα παντελόνια», κ.α.

«Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ κ Γεωργιάδης παρουσιάζεται στα κανάλια ως αυτόκλητος υπερασπιστής της τρόικας κατηγορώντας το ΠΑΣΟΚ γιατί αντιδρά στη μείωση των κύριων συντάξεων, στην απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων και στην αύξηση του ΦΠΑ στα τρόφιμα. Ο κ Γεωργιάδης ζητάει να κατεβάσουμε τα παντελόνια σε παράλογες απαιτήσεις. Επιτέλους ας τον μαζέψει κάποιος από το κόμμα του, γιατί υπονομεύει ευθέως τη διαπραγμάτευση με τους δανειστές.
Τελικά είναι κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ ή της τρόικας;», είπε ο Δημήτρης Καρύδης.

Όλο το σκηνικό ξεπερνά τα όρια της ιλαροτραγωδίας αφού τα προηγούμενα χρόνια που η συγκυβέρνηση «πέρναγε» τους εφαρμοστικούς νόμους και τις Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου που συνέτριψαν τον ελληνικό λαό, ο Άδωνις ήταν ο «αγαπημένος» βουλευτής του Βενιζέλου.

Όπου βρισκόταν κι όπου στεκόταν ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης μόνο καλά λόγια είχε να πει για τον αγαπημένο υπουργό του Σαμαρά, τον Άδωνι Γεωργιάδη.

Τώρα ξαφνικά στο ΠΑΣΟΚ κατάλαβαν ότι είναι «καμικάζι» και «εκπρόσωπος της τρόικα». Τώρα δυστυχώς είναι πολύ αργά, διότι ο κ. Γεωργιάδης έχει ολοκληρώσει την αποστολή του και μαζεύει απλώς τις τελευταίες λεπτομέρειες.

Το σενάριο του εκλογικού αιφνιδιασμού είναι πολύ κοντά. Μόνο που και αυτό – όπως εκτιμούν αρκετοί πολιτικοί αναλυτές – είναι θνησιγενές. Ο λόγος είναι απλός: «Δεν πηγαίνεις ποτέ σε εκλογές με την αντιπολίτευση να είναι 10 μονάδες μπροστά στις δημοσκοπήσεις».

Ο «αιφνιδιασμός» που επεξεργάζεται η ΝΔ δεν έχει καμία απολύτως πολιτική βαρύτητα. Γίνεται μόνο για λόγους προσωπικούς.

Άπαντες γνωρίζουν πως η ΝΔ δεν έχει άλλη επιλογή παρά να χάσει. Το μείζον πρόβλημα του Σαμαρά είναι ότι δεν θέλει να χρεωθεί ούτε την επιλογή των πρόωρων εκλογών, ούτε την ήττα. Εδώ και πάρα πολύ καιρό αναζητεί τρόπους για να «χρεώσει» αλλού τις εκλογές. Αυτό φαίνεται να είναι και το βασικό ζήτημα που τον προβληματίζει σε προσωπικό επίπεδο.

Άλλωστε έχει γίνει πλέον σαφές ότι τις πολιτικές εξελίξεις δεν μπορεί ούτε να τις ρυθμίσει, ούτε να τις ελέγξει ο πρωθυπουργός. Κάποια πράγματα έχουν ήδη δρομολογηθεί και κανείς πλέον δεν μπορεί να ανακόψει την πορεία τους. Ούτε με φιέστες, ούτε με πανηγυράκια, ούτε με ψεύτικες υποσχέσεις. Πεπρωμένο φυγείν αδύνατο…

Σχετικές ειδήσεις