ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Θεοδωράκης: Να σταματήσει το «τζόκερ» για τον Πρόεδρο

Θεοδωράκης: Να σταματήσει το «τζόκερ» για τον Πρόεδρο

Συνάντηση με τον επικεφαλής του κινήματος Το Ποτάμι Σταύρο Θεοδωράκη έχει το απόγευμα της Τετάρτης ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς στο Μέγαρο Μαξίμου.

Φορώντας επίσημο κοστούμι και χωρίς το γνωστό σακίδιο του έφθασε στο Μέγαρο Μαξίμου, ο επικεφαλής του Ποταμιού, προκειμένου να συναντηθεί με Πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά.

Ο κ. Θεοδωράκης, παρουσιάστηκε με διαφορετικό ενδυματολογικό στυλ, ενώ αντικατέστησε και το αγαπημένο του σακίδιο με έναν καφέ χαρτοφύλακα.

Η συνάντηση διήρκεσε μια ώρα, με βασικό θέμα τις πολιτικές εξελίξεις. Στις δηλώσεις του, ο επικεφαλής του Ποταμιού τόνισε ότι «πρέπει να σταματήσει το τζόκερ σχετικά με την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας» και κάλεσε όσους διεκδικούν την εξουσία να «τολμήσουν να συνεννοηθούν».

«Αυτή η αστάθεια πρέπει να τελειώσει. Οι άνθρωποι που διεκδικούν την εξουσία, ο κ. Σαμαράς και ο κ. Τσίπρας, να συνεννοηθούν και με αμοιβαίες υποχωρήσεις να βρεθεί λύση» συνέχισε, σημειώνοντας ότι «το Ποτάμι» υποστηρίζει την εκλογή Προέδρου, από αυτή τη Βουλή, με ισχυρή πλειοψηφία.

Επίσης ο κ. Θεοδωράκης είπε ότι πρότεινε να γίνει τώρα συνταγματική αναθεώρηση που θα αλλάξει την ασυλία των πολιτικών, να αλλάξει ο εκλογικός νόμος και οι εκλογικές περιφέρειες να γίνουν μικρότερες, να βρεθεί μια πατριωτική λύση για το χρέος και να γίνουν εκλογές το Νοέμβριο του 2015.

«Ο πρωθυπουργός επιμένει ότι οι εκλογές πρέπει να γίνουν το 2016» απάντησε μετά από σχετική ερώτηση, ενώ παράλληλα είπε ότι ο κ. Σαμαράς πιστεύει πως πρέπει να μιλήσουμε δυναμικά για τη Συνταγματική Αναθεώρηση.

Επιπλέον, ο κ. Θεοδωράκης είπε ότι θα συναντηθεί και με τον κ. Τσίπρα.

Σχετικές ειδήσεις