ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κωνσταντινόπουλος: Δεν θα δεχθούμε μειώσεις στο ασφαλιστικό

Κωνσταντινόπουλος: Δεν θα δεχθούμε μειώσεις στο ασφαλιστικό

«Εμείς κάνουμε μία διαπραγμάτευση. Δεν πρόκειται να δεχθούμε μειώσεις στο ασφαλιστικό σύστημα και αλλαγή των εργασιακών σχέσεων» δήλωσε ο υφυπουργός Ανάπτυξης Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος με αφορμή τις διαπραγματεύσεις με την τρόικα

Ο ίδιος διευκρίνισε, μιλώντας στο ΑΜΠΕ από τις Σέρρες όπου βρίσκεται προκειμένου να παραστεί το βράδυ στην έναρξη της Γενικής Συνέλευσης της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδας, για τα δύο αυτά ζητήματα έχει υπάρξει συμφωνία με τους εταίρους.

«Το 2010 ψηφίσαμε ένα συγκεκριμένο νόμο, έγιναν οι αναλογιστικές μελέτες και έδωσαν συγχαρητήρια σε μας και την Ιταλία ότι τα πήγαμε πάρα πολύ καλά. Ο νόμος αυτός υλοποιείται από 01.01.2015. Δεν μπορούμε ένα νόμο, που πριν ακόμη αρχίσει να υλοποιείται να τον αλλάξουμε, έχουμε μία δέσμευση και είναι δέσμευση και των εταίρων, σε έναν κόσμο που έχει περάσει δύσκολα» είπε ο κ. Κωνσταντινόπουλος.

Ο ίδιος πρόσθεσε πως η κυβέρνηση θα διαπραγματευτεί στο ότι δεν υπάρχει δημοσιονομικό κενό, ενώ σημείωσε πως πρέπει να συζητηθεί το ζήτημα της πιστοληπτική γραμμής, αυτό των επιτοκίων, αλλά και της ρύθμισης του χρέους.

«Αν θέλουμε αυτή η χώρα να φύγει από αυτή την κρίση, από αυτό το αδιέξοδο, αν θέλουν να τιμήσουν τις θυσίες των πολιτών είναι η ώρα να γίνει διαπραγμάτευση με σεβασμό» είπε και εξέφρασε τη βεβαιότητα πως η κυβέρνηση θα διαπραγματευτεί μέχρι τέλους και τελικά θα πείσει τους εκπροσώπους των δανειστών μας.

Σχετικές ειδήσεις