ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κικίλιας: Επαναφορά δημοσιοποίησης στοιχείων καταζητούμενων

Κικίλιας: Επαναφορά δημοσιοποίησης στοιχείων καταζητούμενων

Με σημερινή επιστολή του προς τον Υπουργό Δικαιοσύνης Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κ. Χαράλαμπο Αθανασίουζητά είτε την επαναφορά τουΝ.2472/1997σχετικά με τη δημοσιοποίησηπροσωπικών δεδομένων καταζητούμενων.

Με αφορμή την απαγόρευση εκ του Νόμου δημοσιοποίησης της φωτογραφίας του δράστη τπου πουροβόλησε και τραυμάτισε 15 άτομα στον Πειραιά τα ξημερώματα Κυριακής (23/11/2014), ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη κ. Βασίλης Κικίλιας εξέφρασε την αναγκαιότητα τροποποίησης του υφιστάμενου νομοθετικού πλαισίου.

Για τον Υπουργό Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη είναι αδιανόητο σε παρόμοιες εγκληματικές περιπτώσεις το νομοθετικό πλαίσιο και η ευαισθησία των προσωπικών δεδομένων να διευκολύνει τον καταζητούμενο και να αποβαίνει σε βάρος, τόσο της αναζήτησης και της ανεύρεσης της ουσιαστικής αλήθειας, όσο και της αξίωσης της Πολιτείας για ποινικό κολασμό των σοβαρών εγκλημάτων.

Προς την κατεύθυνση αυτή, με σημερινή επιστολή του προς τον Υπουργό Δικαιοσύνης Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κ. Χαράλαμπο Αθανασίου ζητά είτε την επαναφορά του Ν.2472/1997 σχετικά με τη δημοσιοποίηση προσωπικών δεδομένων καταζητούμενων, είτε την τροποποίηση για εξειδικευμένες περιπτώσεις, όπως για καταζητούμενους, που δεν ανευρίσκονται ή είναι αγνώστου διαμονής με στόχο τη διευκόλυνση του έργου της Ελληνικής Αστυνομίας, για την ασφάλεια και την προστασία του Έλληνα πολίτη.

Σχετικές ειδήσεις