ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στο ΥΕΘΑ ο Φ. Κουβέλης

Στο ΥΕΘΑ ο Φ. Κουβέλης

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς (ΔΗΜ.ΑΡ.) Φώτης Κουβέλης, επισκέφτηκε σήμερα το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας όπου ενημερώθηκε από τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας Νίκο Δένδια, και τη στρατιωτική ηγεσία για την επιχειρησιακή δομή, τη λειτουργία των Ενόπλων Δυνάμεων.

Στην ενημέρωση παρέστη επίσης η Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας Φώφη Γεννηματά. Πριν από την ενημέρωση, ο Πρόεδρος της ΔΗΜ.ΑΡ. είχε κατ' ιδίαν συνάντηση με τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας.

«Κατ' αρχήν έθεσα στον κ. Κουβέλη, κατά τη συνάντησή μας, τις απόψεις μου για τις πολιτικές προτεραιότητες τις οποίες εφαρμόζουμε εδώ στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας και στη συνέχεια υπήρξε πλήρης ενημέρωση του κ. Προέδρου από την ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων» δήλωσε ο κ. Δένδιας.

«Νομίζω ότι δώσαμε στον Πρόεδρο και στα στελέχη της Δημοκρατικής Αριστεράς πλήρη εικόνα, αφενός για τις προκλήσεις και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι Ένοπλες Δυνάμεις της Πατρίδας μας, αφετέρου των μέσων τα οποία διατίθενται για να μπορέσουν να αντεπεξέλθουν στο υψηλό καθήκον της προστασίας του εδαφικού χώρου, της εδαφικής ακεραιότητας και της αξιοπρέπειας και της υπερηφάνειας της Πατρίδας μας» πρόσθεσε ο υπουργός Δημοσίας Τάξης.

Από την πλευρά του, ο κ. Κουβέλης τόνισε «Ιδιαίτερα σήμερα, η αμέριστη συμπαράσταση όλων των πολιτικών δυνάμεων είναι υποχρέωση προς τις Ένοπλες Δυνάμεις προς το εθνικό συμφέρον, προς τη χώρα μας. Αντιμετωπίζει η χώρα μας προκλήσεις, προκλήσεις από την τουρκική πλευρά, οι οποίες έρχονται σε ευθεία αντίθεση με το διεθνές δίκαιο, ταράσσουν την περιοχή. Οι Ένοπλες Δυνάμεις μας οφείλουν να βρίσκονται στην αναγκαία εγρήγορση. Και βρίσκονται» και κατέληξε: "Είμαι βέβαιος, όμως, ότι η ειρηνική διευθέτηση, η επίκληση του Διεθνούς Δικαίου είναι εκείνη που μπορεί να αποτρέψει τη δημιουργία των οποιωνδήποτε αρνητικών εξελίξεων".

Σχετικές ειδήσεις