ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Το φάντασμα του ΓΑΠ πλανάται πάνω απ’ το Μαξίμου!

Το φάντασμα του ΓΑΠ πλανάται πάνω απ’ το Μαξίμου!

Άλλη μια σκοτούρα προστέθηκε στις κάμποσες του Αντ. Σαμαρά, μετά τη γνωστή επιστολή-βόμβα του ΓΑΠ στο Βενιζέλο.

ΕΝΩ ΣΤΟ ΠΑΣΟΚ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ Ο ΕΜΦΥΛΙΟΣ

Διότι ναι μεν τύποις η επιστολή αυτή αφορά στα εσωκομματικά του ΠΑΣΟΚ και της Δημοκρατικής Παράταξης, ωστόσο οι πολιτικές της παρενέργειες αγγίζουν σαφώς την κυβέρνηση.

Ο πρωθυπουργός, όπως είναι σε θέση να γνωρίζει το Newsbomb.gr, σε συζητήσεις που είχε τις προηγούμενες μέρες με συνεργάτες του αλλά και με τον Βενιζέλο (και είναι χαρακτηριστικό αυτό…) εξέτασε το κατά πόσο αυτή η εμφανής αποστασιοποίηση του Γ. Παπανδρέου μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα συνοχής στην κυβέρνησή του. Και έχει καταλήξει στο συμπέρασμα, ότι αυτό είναι πιθανό!

Διότι μπορεί μεν ο Γιώργος να διαβεβαιώνει με τη γνωστή του δήλωση ότι δεν έχει τέτοια πρόθεση, ωστόσο ουδείς είναι σε θέση να εκτιμήσει το τι θα γίνει, αν ο εμφύλιος στο ΠΑΣΟΚ λάβει ανεξέλεγκτες διαστάσεις.

Μπορεί να λέει, ότι θα τηρήσει τα όσα προκύπτουν απ’ την ιδιότητά του ως βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, αλλά ποιος είναι σε θέση να διαβεβαιώσει για το τι θα κάνει, αν η κυβέρνηση προτείνει για Πρόεδρο της Δημοκρατίας ένα πρόσωπο το οποίο κατά την άποψή του προκαλεί;

Ή αν φέρει ένα νομοσχέδιο που –πάλι κατά την άποψή του- είναι λάθος για τη χώρα;

Πολύ περισσότερο, τι θα γίνει αν η άγρια εσωκομματική κόντρα φτάσει στο σημείο να «κοπεί το σκοινί»;

Αυτή τη στιγμή –και είναι ενδεικτικό αυτό του συνολικότερου κλίματος- με τις απόψεις του ΓΑΠ έχουν σπεύσει να ταυτιστούν οι Μιχ. Καρχιμάκης, Θ. Μωραΐτης, Φ. Σαχινίδης, αρκετά μεσαία στελέχη, αλλά και νομαρχιακές του ΠΑΣΟΚ, με ανακοινώσεις που εξέδωσαν.

Επίσης απ’ τους εκτός ΠΑΣΟΚ έχουν δηλώσει τη στήριξή τους ο Γ. Ραγκούσης, πολλά μεσαία στελέχη, ενώ θεωρείται επίσης βέβαιο ότι σε παρόμοιο μήκος κύματος κινούνται και άλλοι βουλευτές και στελέχη, όπως οι Ν. Σιφουνάκης, Κ. Τριαντάφυλλος, Σ. Κεδίκογλου αλλά και οι Φ. Πετσάλνικος, Γ. Πεταλωτής, Σ. Ξυνίδης και πολλοί άλλοι.

Θεωρείται σχεδόν βέβαιο, ότι αν τελικά ο ΓΑΠ αποφασίσει να «διαβεί το Ρουβίκωνα» θα τον ακολουθήσουν 4-5 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ.

Σε μια τέτοια περίπτωση η κυβέρνηση χάνει τη δεδηλωμένη!

Μέσα σε αυτό το κλίμα, κλίμα κάθε άλλο παρά σταθερό, ήρθε η νέα απάντηση της Χαρ. Τρικούπη προς το ΓΑΠ, απάντηση επιθετική και… με καθυστέρηση, αφού το θέμα σέρνεται κάποιες μέρες.

Και αν κάτι προξενεί έκπληξη είναι γιατί η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ επέλεξε να ανεβάσει τους τόνους και μάλιστα σε σημείο… εκρηκτικό, όταν μάλιστα η αρχική επιλογή ήταν ότι «δεν θα ασχοληθούμε σοβαρά με το Γιώργο, εμείς προχωρούμε κι αφήστε τον να κάνει και να λέει ό,τι θέλει».

Τι άλλαξε και άλλαξε αυτή η στρατηγική;

Σχετικές ειδήσεις