ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠΑΣΟΚ: Δεν θα κάνουμε ήρωα τον Παπανδρέου!

ΠΑΣΟΚ: Δεν θα κάνουμε ήρωα τον Παπανδρέου!

Έντονη είναι η δυσφορία της Χαριλάου Τρικούπη για τις δηλώσεις στελεχών του κόμματος υπέρ των προτάσεων Παπανδρέου - Δεν πρόκειται να υπάρξει διαγραφή του ΓΑΠ δηλώνουν στο Newsbomb.gr στενοί συνεργάτες του Βενιζέλου. Παράλληλα διαβεβαιώνουν ότι δεν υπάρχει περίπτωση διάλυσης του ΠΑΣΟΚ.

Του Κώστα Τσιτούνα

Έξαλλοι είναι στη Χαριλάου Τρικούπη με τον πρώην πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου, αλλά και με τα διάφορα στελέχη του κόμματος που, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, δηλώνουν ότι οι προτάσεις του ΓΑΠ για συνέδριο και αλλαγή ηγεσίας κινούνται σε θετική κατεύθυνση.

Παρόλα αυτά, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του Newsbomb.gr, ο Βενιζέλος δεν προτίθεται να διαγράψει τον Παπανδρέου.

Όπως χαρακτηριστικά έλεγαν στελέχη της ηγεσίας του κόμματος: «Δεν πρόκειται να κάνουμε ήρωα τον Γιώργο! Αυτό να το ξεχάσουν», ενώ ταυτόχρονα τόνιζαν με νόημα:

«Θυμηθείτε μόνο, ποιους έχει δίπλα του σήμερα ο Γιώργος... όλους τους μνημονιακούς ταλιμπάν... Πεταλωτής, Σαχινίδης, Ραγκούσης και λοιποί... αυτούς που έβαλαν τη χώρα στο μνημόνιο και σήμερα το παίζουν επαναστάτες και αντισυστημικοί».

Στη Χαριλάου Τρικούπη θεωρούν ότι ο πρώην πρωθυπουργός λειτουργεί ως παράγοντας αποσταθεροποίησης και τονίζουν: «Κανείς δεν θα μετατρέψει το ΠΑΣΟΚ από εγγυητή σταθερότητας σε παράγοντα αστάθειας, ιδίως τώρα που είναι ανοικτά τα δύο μεγάλα θέματα: η διαπραγμάτευση με τους εταίρους και η διαδικασία εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας».

Σχετικά με τα όσα ακούγονται περί διάλυσης του ΠΑΣΟΚ, οι στενοί συνεργάτες του Βαγγέλη Βενιζέλου διαβεβαίωναν το Newsbomb.gr ότι δεν υπάρχει τέτοιο ενδεχόμενο. «Δεν πρόκειται να διαλυθεί το ΠΑΣΟΚ, στις εκλογές θα κατέβουμε ως ''Δημοκρατική Παράταξη – ΠΑΣΟΚ''».

«Το δίλημμα ΠΑΣΟΚ ή Δημοκρατική Παράταξη είναι ένα πλαστό δίλημμα» λένε στη Χαριλάου Τρικούπη και σε ότι αφορά τις προτάσεις του Παπανδρέου απαντούν: «Αυτά τα ζητήματα τα έχουμε λύσει, δεν είναι δυνατόν να ανακυκλώνουμε τα ίδια... έχουμε λάβει αποφάσεις στα όργανα του κόμματος».

Είναι λοιπόν προφανές ότι ο κ. Βενιζέλος απορρίπτει τις προτάσεις Παπανδρέου και τον καλεί – εμμέσως πλην σαφώς – να κάνει ότι νομίζει.

Σχετικές ειδήσεις