ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βενιζέλος: Ανιστόρητα τα διλήμματα για καθαρό ΠΑΣΟΚ

Βενιζέλος: Ανιστόρητα τα διλήμματα για καθαρό ΠΑΣΟΚ

O πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επαναφέρει στην επικαιρότητα την κόντρα με τον Γιώργο Παπανδρέου επιχειρώντας να ξεκαθαρίσει ότι δεν πρόκειται να υπάρξει συνέδριο ΠΑΣΟΚ αλλά της Δημοκρατικής Παράταξης.

Σκληρή κριτική σε όσους αντιδρούν στο εγχείρημα της Δημοκρατικής Παράταξης ασκούν τα στελέχη που βρίσκονται δίπλα στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, ενώ παράλληλα υπενθυμίζουν ότι η μεγάλη πλειοψηφία των Νομαρχιακών Επιτροπών του ΠΑΣΟΚ σε όλη την Ελλάδα (52 στις 61) μετά από συνεδριάσεις που πραγματοποίησαν, υποστηρίζουν ανοικτά τις αποφάσεις των κεντρικών οργάνων του κινήματος (ΚΠΕ- Πολιτικού Συμβουλίου) για την διενέργεια του Πολιτικού - Προγραμματικού Συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ - Δημοκρατικής Προοδευτικής Παράταξης και εντάσσονται ενεργά στις προσυνεδριακές διαδικασίες.

«Το ΠΑΣΟΚ στην πιο κρίσιμη στιγμή των τελευταίων ετών για την πορεία και το μέλλον της χώρας - λίγο πριν την αλλαγή σελίδας - δεν θα επιτρέψει σε κανένα και σε καμία σκοπιμότητα να το μετατρέψει από εγγυητή της σταθερότητας σε παράγοντα αστάθειας είτε πριν είτε μετά τη διαδικασία εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας» υποστηρίζουν συνεργάτες του Βαγγέλη Βενιζέλου ενώ κάνουν λόγο για «πλαστά και ανιστόρητα διλήμματα που προβάλλονται μεταξύ δήθεν καθαρού κομματικού ΠΑΣΟΚ ή της ευρύτερης Δημοκρατικής Παράταξης».

Άλλωστε για την πρόταση του ΓΑΠ είναι γνωστό ότι ο Βενιζέλος την θεωρεί εκτός καταστατικού πλαισίου και επικίνδυνη, ενώ ο ίδιος εξακολουθεί να υποστηρίζει ότι «το ΠΑΣΟΚ ανοίγοντας το κεφάλαιο της Δημοκρατικής Προοδευτικής Παράταξης υπηρετεί με τον πιο αποτελεσματικό τρόπο και την αποστολή του κινήματος και τις ανάγκες της χώρας.

Η εμπειρία των ευρωεκλογών με το δυναμικό και αξιόπιστο ψηφοδέλτιο της Ελιάς έδειξε ότι η κοινωνία είναι έτοιμη να υποδεχθεί τέτοιες ενωτικές πρωτοβουλίες, παρά το γεγονός ότι κάποιοι κύκλοι υπονόμευσαν την προσπάθεια στηρίζοντας άμεσα ή έμμεσα ψηφοδέλτια που καταποντίστηκαν».

Τέλος όπως τονίζουν οι συνεργάτες του Βαγγέλη Βενιζέλου, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ απηύθυνε ενωτική πρόσκληση και στον ΓΑΠ και στον Σημίτη, «όμως οι ενωτικές πρωτοβουλίες χρειάζονται βέβαια και ειλικρινή ανταπόκριση για να αποδώσουν. Όλα και όλοι κρίνονται».

Σχετικές ειδήσεις