ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χρυσοβελώνη: Ο Λοβέρδος σιωπά

Χρυσοβελώνη: Ο Λοβέρδος σιωπά

Σε δήλωσή της, η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Μαρίνα Χρυσοβελώνη, για τη σιωπή, Λοβέρδου σε σχέση με την τροπολογία της για την αναστολή κρατικής χρηματοδότησης κομμάτων που εμπλέκονται σε ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, αναφέρει « στην ολομέλεια της Βουλής κατά την συνέχιση της συζήτησης επί των τροπολογιών στο νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας, ο κ. Λοβέρδος υιοθέτησε πλήθος ετερόκλητων προτάσεων βουλευτών για άσχετα θέματα, ακόμα και εκπρόθεσμα.

Όμως την ίδια ώρα ο υπουργός Παιδείας συνέχισε να τηρεί σιγή ιχθύος για την τροπολογία που κατέθεσα ήδη από την προηγούμενη εβδομάδα».

Επισημαίνεται πως με την παραπάνω τροπολογία η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων πρότεινε την άμεση αναστολή κρατικής επιχορήγησης οιουδήποτε κόμματος εμπλέκεται σε ξέπλυμα μαύρου χρήματος.

Σχολιάζοντας την αφωνία Λοβέρδου η Μ. Χρυσοβελώνη έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Για να είμαστε δίκαιοι δεν ήταν μόνο ο κ. Λοβέρδος ή το συμπάσχον ΠΑΣΟΚ που κρύφθηκαν. Όλα τα κόμματα μέσα στη Βουλή –επαναλαμβάνω ΟΛΑ με την εξαίρεση των Ανεξάρτητων Ελλήνων-σιώπησαν τόσο χθες όσο και σήμερα.

Επειδή το ζήτημα της αναστολής χρηματοδότησης κομμάτων για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος δεν μπορεί να αφορά μόνο το ΠΑΣΟΚ ή το ΛΑΟΣ αλλά απαιτεί την ξεκάθαρη τοποθέτηση όλων μας, καλώ τις κοινοβουλευτικές ομάδες της Ν.Δ, της Χ.Α, της ΔΗΜ.ΑΡ και του Κ.Κ.Ε να πάρουν σαφή θέση.

Θα πρέπει όλοι τους να εξηγήσουν γιατί στηρίζουν, δια της σιωπής τους, τη συνέχιση της κρατικής χρηματοδότησης πολιτικών κομμάτων όταν αυτά εμπλέκονται σε ξέπλυμα βρώμικου χρήματος. Ο Ελληνικός λαός απαιτεί μια σαφή απάντηση».

Σχετικές ειδήσεις