ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τσίπρας: «Δίδυμο της συμφοράς» Σαμαράς και Βενιζέλος

Τσίπρας: «Δίδυμο της συμφοράς» Σαμαράς και Βενιζέλος

Ολομέτωπη επίθεση στην κυβέρνησης και τους κυβερνητικούς εταίρους εξαπέλυσε από τη Λαμία ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Αλ. Τσίπρας μιλώντας στη Λαμία ξεκαθάρισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πρόκειται να αποδεχτεί τα νέα μέτρα σε βάρος του λαού που ετοιμάζονται να υπογράψουν και να επιβάλλουν Σαμαράς και Βενιζέλος.

«Τις τελευταίες μέρες παρακολουθούμε και ζούμε άλλη μια πράξη του γνωστού και χιλιοπαιγμένου έργου της περίφημης διαπραγμάτευσης της κυβέρνησης Σαμαρά με τη Τρόικα.... Το δίδυμο της συμφοράς, ο κ. Σαμαράς και ο κ. Βενιζέλος είναι έτοιμοι για μια ακόμη φορά να ξαναθυσιαστούν και να ξανασώσουν τη χώρα. Με τον ίδιο πάντα δραματικό και εντυπωσιακό τρόπο, αποδεχόμενοι κι άλλα σκληρά μέτρα, σε μια κοινωνία γονατισμένη, σε μια χώρα λεηλατημένη, σε έναν λαό εξευτελισμένο.... Μας προετοιμάζουν για παράταση του μνημονίου, από το οποίο μέχρι χθες θα φεύγαμε, που προοιωνίζεται παράταση της κοινωνικής δυστυχίας. Και μας προετοιμάζουν επίσης για νέα μνημόνια, ό, τι όνομα κι αν έχουν αυτά στο μέλλον», σημείωσε.

Όσοι συνεπώς υπολογίζουν, ή και προσπαθούν να μας σπρώξουν, στο ρεαλισμό του μονόδρομου, στο ρεαλισμό της αποδοχής του μοιραίου, στο ρεαλισμό του καναπέ, στο ρεαλισμό της ψωροκώσταινας, είναι μακριά νυχτωμένοι, τόνισε ο κ. Τσίπρας, τονίζοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να συναινέσει μόνο σε άμεση διεξαγωγή εκλογών, πριν τα νέα σκληρά μέτρα και τις συμφωνίες.

Σε σχέδη με την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας, ο Αλ. Τσίπρας τόνισε ότι η κυβέρνηση «οδηγεί τη χώρα σε μια παρατεταμένη περίοδο ακραίας σύγκρουσης, μετατρέποντας την προεδρική εκλογή σε διαδικασία εκτροπής, επιχειρώντας με όλα τα μέσα να συρράψει μια ετερόκλητη και αναξιόπιστη πλειοψηφία των 180. Χωρίς κανένα πια διεθνές κύρος, με την πιο μικρή λαϊκή συναίνεση που είχε ποτέ πρωθυπουργός μετά τη μεταπολίτευση, χρησιμοποιεί κάθε μέσο για να παραμείνει στο Μαξίμου».

Σχετικές ειδήσεις