ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Θα δεχθεί να είναι πρόεδρος με ψήφους της Χρυσής Αυγής;

Θα δεχθεί να είναι πρόεδρος με ψήφους της Χρυσής Αυγής;

Τα πράγματα περί την προεδρική εκλογή, ξεκαθαρίζουν μέρα με τη μέρα. Εάν υποθέσουμε ότι οι Κοινοβουλευτικές ομάδες της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ, των ΑΝΕΛ και του ΠΑΣΟΚ είναι συμπαγείς, τρεις είναι οι δεξαμενές ανεύρεσης προθύμων βουλευτών στο κυνήγι του μαγικού αριθμού των 180 βουλευτών για να εκλεγεί Πρόεδρος Δημοκρατίας από την παρούσα Βουλή: Πρώτον οι βουλευτές της ΔΗΜΑΡ, δεύτερον οι ανεξάρτητοι βουλευτές και τρίτον, όσοι βουλευτές της Χρυσής Αυγής δεν έχουν προφυλακιστεί.

Του Διαμαντή Σεϊτανίδη

Υποτίθεται, επίσης ότι οι ΑΝΕΛ ό,τι είχαν να χάσουν το έχασαν. Ούτε η Κουντουρά ψηφίζει, ούτε η Κόλλια- Τσαρουχά ψηφίζει, και κανείς άλλος δεν φαίνεται διατεθειμένος να ψηφίσει. Εκτός απροόπτου βέβαια, καθώς οι επιδόσεις του κ. Σαμαρά και του περιβάλλοντός του στη διαμόρφωση συνθηκών αποστασίας είναι δεδομένη, αρκεί να θυμηθούμε το 1993.

Οι ανεξάρτητοι βουλευτές επίσης ξεκαθαρίζουν τη θέση τους. Στο όχι έχουν συνταχθεί απερίφραστα η Γιαταγάνα, ο Ανδρουλάκης, η Μακρή, ο Τατσόπουλος, ο Μουτσινάς. Ακόμα κι αν η ΔΗΜΑΡ δεν συμπεριφερθεί κατά τρόπο ενιαίο και συντεταγμένο στις τρεις ψηφοφρίες, είναι εξαιρετικά δύσκολο να επιτευχθεί ο αριθμός 180 θετικών ψήφων.

Άρα, τι μένει; Μένουν δυο-τρεις- τέσσερις βουλευτές του κόμματος που η συγκυβέρνηση έχει χαρακτηρίσει «εγκληματική οργάνωση» κι έχει προφυλακίσει ολόκληρη τη ηγετική του ομάδα: Μένουν οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής, και ειδικότερα όσοι βρίσκονται εκτός Κορυδαλλού.

Το ερώτημα που αναφύεται είναι ξεκάθαρο. Ο Σταύρος Δήμας, με την ως τώρα ανεπίληπτη πολιτική πορεία, με τις ευρωπαϊκές προδιαγραφές που έχει προσδώσει σε αυτή του την πορεία και με τη συναίνεση που εκ φύσεως εμπνέει σε πολιτικούς και πολίτες ολόκληρου του συνταγματικού τόξου, αυτός ο πολιτικός θα δεχθεί να εκλεγεί Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας με την οριακή ψήφο ενός, δύο ή τριών βουλευτών της Χρυσής Αυγής;

Η απάντηση στο ερώτημα είναι επιβεβλημένη. Ακόμα και η σιωπή, συνιστά απάντηση!

Καταθέστε τις απόψεις σας στο διαδικτυακό δημοψήφισμα του Newsbomb.gr, τόσο για το θέμα της εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας, όσο και για το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών.

Σχετικές ειδήσεις