ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΔΗΜΑΡ: Κινήσεις τακτικής και «εγκλωβισμού»

ΔΗΜΑΡ: Κινήσεις τακτικής και «εγκλωβισμού»

Ξεκαθαρίζει το τοπίο ως προς την επερχόμενη διαδικασία εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας, τουλάχιστον από τον «πόλο» της ΔΗΜΑΡ.

Η τοποθέτηση του Φώτη Κουβέλη και η απόφαση να μην ψηφίσει για Πρόεδρο της Δημοκρατίας σε καμία από τις τρεις ψηφοφορίες, δείχνει -ουσιαστικά- το δρόμο προς όλα τα μέλη της κοινοβουλευτικής ομάδας της ΔΗΜΑΡ, κυρίως όμως προς εκείνα που εδώ και καιρό έχουν εκφράσει την τάση να διαφοροποιηθούν σε σχέση με τη «γραμμή» του προέδρου του κόμματος.

Αυτό που πλέον θα πρέπει να αναμένεται, είναι η στάση που τελικά θα τηρήσουν, όσοι έχουν δημόσια διαφωνήσει με τις εισηγήσεις και τις επιλογές του κ. Κουβέλη και από εκεί και μετά, η τελική... δράση της ηγεσίας της ΔΗΜΑΡ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στόχος του κ. Κουβέλη είναι να ολοκληρώσει σε χρόνο σύντομο, το σκέλος των επαφών με την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα. Φημολογείται, μάλιστα, πως επίκειται και συνάντηση κορυφής των δύο ανδρών, προκειμένου να χαραχθεί η «στρατηγική» της όποιας συνεργασίας τους, σε περίπτωση προκήρυξης πρόωρων εθνικών εκλογών.

Καλά πληροφορημένες πηγές του Newsbomb.gr δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο, ο Φώτης Κουβέλης να είναι ο «εκλεκτός» του ΣΥΡΙΖΑ για την Προεδρία της Δημοκρατίας για την εκλογή του από τη νέα Βουλή.

Όλα αυτά, βέβαια, εφόσον οι «απώλειες» της ΔΗΜΑΡ στις προγραμματισμένες ψηφοφορίες δεν είναι τέτοιες που να υποχρεώσουν τον κ. Κουβέλη να προχωρήσει σε μαζικές διαγραφές βουλευτών που εμφανίζονται τώρα να... φλερτάρουν τόσο με το Ποτάμι, όσο και με τη Δημοκρατική Παράταξη.

Πολλά, πάντως, θα κριθούν και από την τελική στάση που θα τηρήσει ο Αλέξης Τσίπρας και το άνοιγμα της Κουμουνδούρου προς τις κεντροαριστερές δυνάμεις της ΔΗΜΑΡ και όχι μόνο, ώστε να υπάρχει «πρόβλεψη» παρουσίας στελεχών και εν ενεργεία βουλευτών στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ.

Άλλωστε, το ενδεχόμενο να εισέλθει η ΔΗΜΑΡ «αυτοδύναμη» στην επόμενη Βουλή είναι -σύμφωνα με όλα τα δημοσκοπικά δεδομένα που έχουν δει το φως της δημοσιότητας- απίθανο.

Καταθέστε τις απόψεις σας στο διαδικτυακό δημοψήφισμα του newsbomb.gr, τόσο για το θέμα της εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας, όσο και για το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών.

Σχετικές ειδήσεις