ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Φοβούνται τις... «πολιτικές πρωτοβουλίες»

Φοβούνται τις... «πολιτικές πρωτοβουλίες»

Αναταραχή στο Μέγαρο Μαξίμου από τα σενάρια για «αναγκαίες κινήσεις» πριν τη δεύτερη ψηφοφορία

Έντονη προβληματισμό και κατήφεια στους γαλάζιους βουλευτές προκάλεσε το χθεσινό αποτέλεσμα της ψηφοφορίας στη Βουλή, με τους περισσότερους να αποχωρούν αμέσως από τη Βουλή δίχως να έχουν διάθεση για συζήτηση. Είναι χαρακτηριστικό πως με την ανακοίνωση του αποτελέσματος από το Βαγγέλη Μεϊμαράκη, οι περισσότεροι κατευθύνθηκαν προς την έξοδο, ενώ αρκέστηκαν σε μονολεκτικά σχόλια θέλοντας να δείξουν πως υπάρχει έντονος προβληματισμός για το τι θα ακολουθήσει.

Σε όσα πηγαδάκια σχηματίστηκαν, η φράση «πολιτικές πρωτοβουλίες» κυριάρχησε και πλέον δεν είναι λίγοι εκείνοι που ζητούν από τον Αντώνη Σαμαρά να κάνει κινήσεις που θα διευκολύνουν πολλούς βουλευτές να διαφοροποιήσουν τη στάση τους. Είναι αξιοσημείωτο πως την ίδια φρασεολογία επανέλαβαν τόσο γαλάζια στελέχη με κορυφαία τη Ντ.Μπακογιάννη, αλλά και προερχόμενοι από το ΠΑΣΟΚ όπως ο Ανδρέας Λοβέρδος. Δεν ήταν λίγοι εκείνοι μάλιστα που χρέωναν στη γαλάζια ομάδα που είχε αναλάβει την προσέγγιση των ανεξάρτητων τα αίτια της αποτυχίας συγκέντρωσης ενός αριθμού κοντά στους 165.

Την ίδια ώρα στο Μέγαρο Μαξίμου, οι συνεργάτες του Αντώνη Σαμαρά έδειχναν ιδιαίτερα προβληματισμένοι, ωστόσο διέψευδαν με οργή οποιαδήποτε σενάρια κυκλοφορούσαν. Είναι χαρακτηριστικό, πως μέλη του στενού επιτελείου του Πρωθυπουργού απαντούσαν σε ιδιαίτερα ενοχλημένο τόνο, όταν δημοσιογράφοι τους έθεταν το ερώτημα αν μπροστά στον κίνδυνο να οδηγηθεί η χώρα σε πρόωρες εκλογές, θα μπορούσε να σχηματιστεί κυβέρνηση ειδικού σκοπού με ή χωρίς τον ίδιο τον Α.Σαμαρά.

Σύμφωνα πάντως με πηγές του newsbomb.gr από μερίδα ανεξάρτητων βουλευτών διακινείται η πρόταση να κατατεθεί εκ νέου κείμενο μέσα από το οποίο θα δηλώνουν πρόθεση ψήφου στο Σταύρο Δήμα, εφ' όσον συμφωνηθεί η μετάβαση σε μία κυβέρνηση ειδικού σκοπού από την παρούσα Βουλή. Στη Νέα Δημοκρατία πάντως επιμένουν πως κάτι τέτοιο, δε θα λύσει κανένα πρόβλημα αυτή τη στιγμή...

Ακολουθήστε μας στη σελίδα μας στο twitter @newsbombgr

Κάντε like και ακολουθήστε μας στο facebook.com/newsbombgr

Σχετικές ειδήσεις