ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Σπρώχνουν» κυβέρνηση ειδικού σκοπού με Προβόπουλο!

«Σπρώχνουν» κυβέρνηση ειδικού σκοπού με Προβόπουλο!

Το συζητά ο Βενιζέλος - Αρνείται ο Σαμαράς- «Θα πειθαναγκαστεί», λένε συγκεκριμένα κέντρα...

Ραγδαίες είναι πλέον οι πολιτικές εξελίξεις μετά την πρώτη ψηφοφορία για την εκλογή Προέδρου, που αποτέλεσε μια ήττα για τους Σαμαρά και Βενιζέλο και ουσιαστικά παραπέμπει σε πρόωρες εκλογές.

Σε συγκεκριμένα (πολιτικά, μιντιακά, επιχειρηματικά και εξωθεσμικά...) κέντρα, έχει –κυριολεκτικά- σημάνει... alert μπροστά στον κίνδυνο να έχουμε εκλογές που θα διεξαχθούν (όπως πρώτο έγραψε το Newsbomb.gr ) στις 25 Γενάρη ή την 1η Φλεβάρη και θα φέρουν (όπως όλα δείχνουν) πρώτο κόμμα τον ΣΥΡΙΖΑ και πρωθυπουργό τον Αλ. Τσίπρα.

Όπως έγκαιρα σας ενημερώσαμε, πλέον όλοι αντιλαμβάνονται ότι την ύστατη μάχη για την αποφυγή των πρόωρων εκλογών μπορούν να τη δώσουν μόνο με το όπλο της συγκρότησης κυβέρνησης ειδικού σκοπού, χωρίς τους Σαμαρά και Βενιζέλο.

Όλα τα άλλα μέσα που μεταχειρίστηκαν, απέτυχαν.

Και πλέον οι «μηχανές» δουλεύουν στο φουλ, προς αυτή ακριβώς την κατεύθυνση.

Νεότερες έγκυρες πληροφορίες μας αναφέρουν, ότι όλα αυτά τα κέντρα που απεργάζονται στο παρασκήνιο μια τέτοια κυβέρνηση έχουν βρει και τον (α-λα Παπαδήμο) πρωθυπουργό.

Αυτός είναι ο πρώην διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας Γ. Προβόπουλος.

Παράλληλα και προκειμένου να γίνει πιο θελκτική η πρόταση συνοδεύεται από δέσμευση για εκλογές το αργότερο το Σεπτέμβρη, χωρίς να αποκλείεται και ο Ιούνιος και φυσικά την ολοκλήρωση της πρώτης φάσης της συνταγματικής αναθεώρησης.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες μας, εκτιμάται ότι σε μια τέτοια προοπτική όλα αυτά τα κέντρα ή παράκεντρα που προωθούν το παραπάνω σενάριο ως λύση θα επιχειρήσουν να προσεγγίσουν τη ΔΗΜ.ΑΡ και τους ΑΝ.ΕΛ. και φυσικά τη μεγάλη πλειοψηφία των ανεξάρτητων βουλευτών. Με τον τρόπο αυτό πιστεύουν ότι θα διασφαλίσουν την εκλογή Προέδρου, που θα μπορούσε να μην είναι ο Στ. Δήμας, αλλά ένα άλλο πρόσωπο.

Ήδη, όπως σας έχουμε ενημερώσει, ο Βενιζέλος φέρεται να το «συζητά», αφού πρώτιστο άγχος και μέλημά του είναι η αποφυγή των πρόωρων εκλογών.

Κατά τις πληροφορίες μας, στην πρόσφατη συνάντηση Τσίπρα-Προβόπουλου ακροθιγώς και εμμέσως το ζήτημα αυτό τέθηκε. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ το απέρριψε.

Ωστόσο τα κέντρα που «σπρώχνουν» αυτό το σενάριο ευελπιστούν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα μπορούσε να τηρήσει έναντι μιας κυβέρνησης Προβόπουλου μια πιο «ήπια» στάση σε σύγκριση με την οξεία αντιπολίτευση που ασκεί στην συγκυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου...

Απομένει η συνεχιζόμενη άρνηση του Αντ. Σαμαρά να αποδεχτεί μια κυβέρνηση χωρίς αυτόν στη θέση του πρωθυπουργού.

Γι' αυτό κι ο πρωθυπουργός επιμένει να μιλά για «καθαρές λύσεις», δηλαδή ή εκλογή Προέδρου ή πρόωρες εκλογές, ενώ τονίζει σε συνομιλητές του ότι «εγώ δεν θα γίνω ο Γιώργος του 2012».

Ωστόσο τα κέντρα που παρασκηνιακά (προσώρας...) προωθούν αυτό το σενάριο, ισχυρίζονται ότι «στο τέλος κι ο Αντώνης θα πειθαναγκαστεί».

Μάλιστα εκτιμούν ότι θα λάβει ανάλογα μηνύματα και απ' την Ευρώπη, αλλά και απ' το εσωτερικό της χώρας, αφού είναι αρκετοί και ισχυροί όσοι παίζουν σε αυτό το σενάριο κι έχουν επενδύσει στην επιτυχία του.

Φυσικά πάρα πολλά θα κριθούν και απ' την τελική στάση της ΔΗΜ.ΑΡ και των ΑΝ.ΕΛ.

Γύρω από αυτό περιστράφηκε και η συζήτηση Κ. Μητσοτάκη με τον Π. Καμμένο, χωρίς ωστόσο να αναφερθεί κανένα όνομα...

Να επισημάνουμε τέλος, ότι και βουλευτές πλέον και του ΠΑΣΟΚ (Λεων. Γρηγοράκος, Ν. Σιφουνάκης) μιλούν ανοιχτά για κυβέρνηση ειδικού σκοπού, ενώ στην ίδια κατεύθυνση κινούνταν και η προ ημερών μακροσκελής τοποθέτηση του ΓΑΠ...

Ακολουθήστε μας στη σελίδα μας στο twitter @newsbombgr

Κάντε like και ακολουθήστε μας στο facebook.com/newsbombgr

Σχετικές ειδήσεις