ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τσίπρας: Η δημοκρατία δεν εκβιάζεται!

Τσίπρας: Η δημοκρατία δεν εκβιάζεται!

Στόχος μας η αυτοδυναμία λέει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ

Θετικό βήμα χαρακτήρισε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης το αποτέλεσμα της πρώτης ψηφοφορίας για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, κατά τη σημερινή συνεδρίαση της ΠΓ του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κ. Τσίπρας τόνισε πως ο ΣΥΡΙΖΑ, μετά το χθεσινό αποτέλεσμα, θα εντείνει από καλύτερη θέση την προσπάθειά του να σπάσει το κλίμα του φόβου, να πείσει ότι η δημοκρατία δεν είναι απειλή, αλλά διέξοδος. «Στόχος μας είναι να μετατρέψουμε την προοπτική της εκλογικής μας νίκης από ελπίδα για την Ελλάδα, σε προσδοκία για όλη την Ευρώπη», τόνισε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης υποστήριξε πως «το κλειδί για να πετύχουμε τον στόχο μας θα είναι οι συσχετισμοί που θα διαμορφωθούν στο λαό. Όσο πιο ισχυρός βγει ο ΣΥΡΙΖΑ, τόσο μεγαλύτερη η δυνατότητά μας να τα καταφέρουμε. Αν, όμως, δεν έχουμε την κοινοβουλευτική πλειοψηφία, κάποιοι θα μας περιμένουν στη γωνία για να μας εμποδίσουν, αδιαφορώντας για τις επιπτώσεις για τη χώρα.

Συνεπώς, ο μόνος δρόμος της επιτυχίας είναι ο δρόμος της αυτοδυναμίας στη βουλή και αυτός ο δρόμος περνάει από τρεις προϋποθέσεις:

1. Την καταπολέμηση του φόβου
2. Την ενίσχυση της αυτοπεποίθησης του λαού
3. Τη διεύρυνση των συμμαχιών μας»

Στο μεταξύ, μιλώντας στο πρακτορείο Reuters, ο Αλέξης Τσίπρας κατέστησε σαφές ότι «διαπραγμάτευση» σημαίνει ότι θέλουμε συμφωνημένη λύση, προσθέτοντας ότι αναμένει αρχικά μια «σκληρή» στάση από τους εταίρους.

«Σχετικά με το χρέος και τη δανειακή σύμβαση που θα επαναδιαπραγματευθούμε, δεν είναι στις προθέσεις μας να προβούμε σε μονομερείς ενέργειες, εκτός αν μας εξαναγκάσουν, παρ' όλο που πιστεύω ότι κανένας δεν θα μας εξαναγκάσει σε μονομερείς ενέργειες, γιατί κανείς δεν θα ωφεληθεί από μια τέτοια εξέλιξη στην καρδιά της Ευρώπης», κατέληξε.

Ακολουθήστε μας στη σελίδα μας στο twitter @newsbombgr

Κάντε like και ακολουθήστε μας στο facebook.com/newsbombgr

Σχετικές ειδήσεις