ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Θεοδωράκης: Να κάνουν ένα βήμα πίσω Σαμαράς και Τσίπρας

Θεοδωράκης: Να κάνουν ένα βήμα πίσω Σαμαράς και Τσίπρας

Εκλογές το αργότερο μέχρι την 1η Φεβρουαρίου, αλλά και εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας από αυτή την Βουλή πρότεινε μετά τις τελευταίες εξελίξεις ο Σταύρος Θεοδωράκης, ζητώντας από τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα «να κάνουν ένα βήμα πίσω».

Τονίζοντας ότι «η χώρα μπαίνει σε μια επικίνδυνη κατάσταση από την οποία δεν πρόκειται να υπάρξουν πολιτικά κερδισμένοι», ο επικεφαλής του Ποταμιού ζητά από τους δύο ηγέτες να παραμεριστούν «οι παραταξιακές ιδιοτέλειες», αλλά και να πάρουν τις «γενναίες αποφάσεις που απαιτούν οι στιγμές».

«Ο Αλέξης Τσίπρας να ψηφίσει για Πρόεδρο της Δημοκρατίας τον Σταύρο Δήμα - άλλωστε ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει εκφράσει αντιρρήσεις για το πρόσωπο του υποψηφίου Προέδρου - και ο Αντώνης Σαμαράς να συμφωνήσει να γίνουν εθνικές εκλογές το αργότερο μέχρι την 1η Φεβρουαρίου», τόνισε χαρακτηριστικά ο Θεοδωράκης, επισημαίνοντας ότι «η χώρα δεν πρέπει να μείνει χωρίς κυβέρνηση και χωρίς Πρόεδρο της Δημοκρατίας τις επόμενες κρίσιμες εβδομάδες, οι δικαστικές και αστυνομικές αρχές πρέπει να νιώσουν ασφάλεια και να διερευνήσουν άμεσα τα όσα καταγγέλλονται», ενώ «είναι σημαντικό εκτός των άλλων να χρησιμοποιήσουμε τον χρόνο που θα απαιτείτο για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας από τη νέα Βουλή, για την προετοιμασία της καθοριστικής για τη χώρα διαπραγμάτευσης του Φεβρουαρίου».

Όσον αφορά στην προσπάθεια εμπλοκής του Σπύρου Λυκούδη αλλά και άλλων βουλευτών στη σκανδαλολογία των τελευταίων ωρών, ο Σταύρος Θεοδωράκης ανέφερε: «Ο καθένας σε αυτόν τον μικρό τόπο είναι γνωστός για την ιστορία του. Και ο Σπύρος Λυκούδης είναι γνωστός για την εντιμότητά του αλλά και την καθαρότητα των απόψεών του. Ας αναζητήσουν αλλού υλικό για τα δόντια τους τα τρωκτικά της πολιτικής» και πρόσθεσε: «Είναι πάντως ντροπιαστικό κάποιοι εκμεταλλευόμενοι το νοσηρό κλίμα των τελευταίων ωρών να προσπαθούν να ενοχοποιήσουν την ψήφο των βουλευτών και μάλιστα εκείνων των βουλευτών που έχουν διακριθεί για την τολμηρότητά τους».

Σχετικές ειδήσεις